Glittermeisje Malou ontdekt de La Sardina

De creatieve Malou uit Amsterdam ontdekt graag nieuwe dingen. En dus lieten wij haar een van onze La Sardina camera's ontdekken!

Naam: Malou van der Raaij
Stad: Amsterdam
Camera: La Sardina

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Hey, wat leuk dat ik word gevraagd om wat over mezelf te vertellen ☺! 28 jaar geleden werd ik geboren in Haarlem en kreeg ik de naam Malou van der Raaij. Tot mijn 21e heb ik in Haarlem gewoond. Tijdens mijn studie in Utrecht, had ik de kans om een half jaar in Berlijn te wonen en dat heb ik gedaan. Al enige tijd ben ik woonachtig in Amsterdam, doe ik aan yoga en houd ik van nieuwe dingen ontdekken en ondernemen. Als grafisch vormgever en ux designer ben ik opgeleid, maar uiteindelijk in het social media wereldje gerold.

Al bijna 4,5 jaar (waarvan ik bijna 2 jaar voor mezelf werk) ben ik werkzaam als social media designer waarbij ik fotografie/video/animatie en illustratie gebruik. Daarnaast is een uit de hardgelopen hobby ontstaan in een onderneming genaamd Glittermeisjes, waarbij wij de bezoekers/gasten van een evenement of feest voorzien van mooie glitterdecoraties op het gezicht. Ik ben graag veel buiten en reis veel.

Je bent veel met (food) fotografie/styling en glitters bezig. Waar word je nog meer gelukkig van?
Ik word heel erg gelukkig van reizen en nieuwe plekjes ontdekken! Ik en mijn vriend proberen elke 2 maanden ergens naar toe te gaan. Dit kan een weekendje Duitsland zijn met de auto of een paar dagen Portugal, een klein weekje Marokko of 2 weken Sri Lanka. Daarnaast zijn wij bezig met het zoeken van een stukje land in Portugal om een vakantiehuis te bouwen/renoveren. Met dat uitzicht wordt ik heel erg gelukkig!

Hoe vond je het om met de La Sardina te fotograferen?
Je kan veel richtingen opgaan met de La Sardina, dat vind ik heel tof! Je kan verschillende kleurenfilters op je flitser zetten waardoor je verschillende kleurnuances creëert. Of je kan foto’s over elkaar heen fotograferen. De flits werkt ook heel fijn, zodat je ook ’s avonds foto’s kan maken. Ik neem altijd een wegwerpcamera mee op vakantie. Deze camera’s hebben ook een flits, maar ik vind die te hard, waardoor ik deze nooit gebruik. Bij de La Sardina, kan je een witte kap op de flitser plaatsen waardoor deze minder hard is! Meerdere foto’s maken die over elkaar komen in het eindresultaat, vind ik erg tof! Hierdoor kan je meer spelen met verschillende lagen. Deze heb ik dan ook meerdere keren uitgeprobeerd :).

Kun je de La Sardina in 5 woorden beschrijven?
Speels, dynamisch, uniek, toegankelijk, onvoorspelbaar

Wat vind je het leukste aan analoge fotografie?
Je wordt keer op keer verrast met het eindresultaat! Je denkt meer na over je compositie en je onderwerp, want je hebt één shot. Je bent bewuster bezig met het kiezen en maken van je foto’s.

Wat is je favoriete foto en waarom?​​​​ Wat is het verhaal achter deze foto?
Mijn favoriete foto is de eerste foto hieronder, omdat je hier heel duidelijk de twee lagen over elkaar heen ziet en een funky eindresultaat heeft. Deze is tijdens zonsopgang gemaakt in Portugal.

Kunnen we je ergens volgen?
Ja op mijn eigen Instagram of die van Glittermeisjes, op Facebook en LinkedIn

geschreven door anna-lomo op 2018-03-13 in

Meer interessante artikelen