Jamie Dench ging op vakantie naar Berlijn met de LC-A+

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fotograaf Jamie Dench heeft een passie voor alle vormen van fotografie. We besloten om zijn vaardigheden te testen met behulp van de LC-A+ camera die hij meenam naar Berlijn.

Foto's gemaakt met de LC-A+

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ok...waar moet ik beginnen? Mijn naam is Jamie Dench, ik woon in het zuidoosten van het VK, dat trouwens een prachtige kustlijn heeft. Ik ben momenteel 31 en fotografie is mijn absolute passie!

Foto's gemaakt met de LC-A+

Waar is je passie voor fotografie begonnen?

Goede vraag, het begon allemaal 6/7 jaar geleden met een Pentax K1000 gemonteerd met een 50 mm F1.7-lens. Ik had eerder met een Nikon DSLR gefotografeerd maar de K1000 nam het over en ik was verslaafd. Ik heb nu mijn tweede K1000, een Nikon FM, een Canon FTQL en een Pentax PC35AF.

Foto's gemaakt met de LC-A+

Hoe vond je het om met de LC-A+ te fotograferen?

Ik zal eerlijk zijn. Het duurde een tijdje om te wennen aan wat ik gewend was te fotograferen, maar deze camera is GEWELDIG voor straatfotografie. Het is compact en past in je zak, ik hield van het feit dat je dubbele belichtingen kunt doen, die functie is een plus. Het is een pukka-camera voor zijn formaat!

Foto's gemaakt met de LC-A+

Wat heb je gefotografeerd?

De 'City of Freedom' oftewel Berlijn, ik was er voor het nieuwe jaar. De stad heeft twee kanten, de ene kant komt over als vrij nieuw en de andere is het originele Berlijn, persoonlijk gaf ik de voorkeur aan deze kant omdat er veel meer karakter was.

Foto's gemaakt met de LC-A+

Wat zijn je plannen voor dit jaar?

Ik fotografeer zowel digitaal als film, afhankelijk van het project, maar ik ben wel van plan meer films te maken in 2018. Ik heb onlangs de moeizame taak om mijn werk op mijn best te krijgen, om een mooie, nette portfolio te hebben. Ik wil verhalen vertellen in 2018, dus mijn werkstroom zal zeker langzamer zijn maar van hogere kwaliteit.


Check Jamie's website en Instagram voor meer van zijn werk!

2018-03-13 #people

Benoemd Product

Lomo LC-A+

Lomo LC-A+

Word een analoge fotografie pro met de Lomo LC-A familie. Maak foto's met de bekende '35mm Lomografische look'; schimmige vignet, mooie kleuren en verzadiging. De Lomo LC-A is de Russische klassieker met aanpasbare diafragma instellingen. De Lomo LC-A+ heeft extra toegevoegde trucjes zoals multiple exposures, uitgebreid ISO-bereik tot 1600 en een draadontspanner!

Meer interessante artikelen