Zo maak je dramatische shots met de LC-Wide

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken als je op zoek bent naar een aantrekkelijke foto. Het punt is, je moet gewoon weten hoe je de stukjes aan elkaar moet lijmen. Of je nou voor lol en fantastisch gaat of eenvoudig en ingetogen; er zijn veel elementen die je in je shots kunt opnemen om ze dat beetje extra te geven. De LC-Wide kan je beste vriend zijn als het gaat om het creëren van dynamische effecten. Hier zijn enkele punten om mee te beginnen:

Credits: fayeusokoi

Match je Mood

Credits: sobetion, -dakota- & frenchyfyl

Bepaal de sfeer van je foto's in door te spelen met belichting en zelfs kleurencombinaties. Deze elementen houden je publiek bezig terwijl hun ogen van het ene naar het andere aspect springen. Het manipuleren van de stemming in je opnamen kan gemakkelijk met de LC-Wide. Het kan prachtige vignetten en een sterk contrast creëren waardoor je resultaten nog boeiender worden.

Introduceer lijnen in de vergelijking

Credits: litleandi, robertofiuza & schwarzesauge

Soms spelen de kleinste dingen het grootste deel van een foto. Laat lijnen je foto's bezetten. Ze kunnen elkaar kruisen, aandacht krijgen voor je onderwerp of zelf het onderwerp zijn. Wat goed is, is dat ze niet altijd rechte lijnen hoeven te zijn, ze kunnen rond je beelden draaien en ronddraaien. De LC-Wide is hier bijzonder goed in. Illustreer wat je geestesoog dicteert met zijn snelle zone-focus selectie en krachtige groothoeklens.

Fotografeer actie

Credits: natalieerachel & vicuna

Door beweging kan elke afbeelding uit de afdruk springen. Het kan beweging en snelheid uitdrukken, ongeacht hoe sierlijk of hard het is. Hoewel dynamisch gemakkelijk verward kan worden met het maken van alleen maar actie-foto's, is het ontbreken ervan in een afbeelding ook een goed voorbeeld. Stilte kan spanning creëren. Het is een spannend moment dat je soms niet durft te storen. Verras enkele opwindende actiefoto's met de heldere Minitar-1-lens van de LC-Wide — die is scherp en klaar voor alles.

Pas je hoek aan

Credits: dakadev_pui & jamespareja

Regelmatige hoeken werken voor gewone mensen. Maar als Lomographers zijn we niet bepaald bestemd om normaal te zijn. Houd dingen spannend door met je hoeken te spelen. Kantel het, draai het om en laat je fantasierijk gaan. Hoeken zijn gemakkelijker vast te leggen met de lichte en compacte behuizing van de LC-Wide. Vlot, manoeuvreerbaar — perfect wanneer je experimenteert met hoeken en compositie én het brede gezichtsveld zorgt voor een dramatische kick op je foto's.

Gebruik je Frame

Credits: nicolasesc, mapix & dannyedwards

Vul het of maak het leeg, het is jouw keuze. Het is jouw frame en waar het om gaat is hoe je het ziet. De inhoud van je kader kan worden aangepast om je afbeelding krachtiger te maken. Een object in het midden van het frame is te vanzelfsprekebd. Wissel van normale frames naar vierkant formaat, en zelfs naar halve frames met de LC-Wide.

Dit en meer kunnen worden vastgelegd met een beetje fantasie en een beetje hulp van de altijd betrouwbare LC-Wide. Laat je creativiteit los. Wat je visie je ook vraagt om te fotograferen, de LC-Wide kan het absoluut voor je doen. Bestel nu in de Online Shop of bezoek een van onze Gallery Stores en ontdek de mogelijkheden zelf.

2018-03-14 #gear

Meer interessante artikelen