Een nacht met de La Sardina

Als de zon in de zee zakt, is het bijna normaal dat een fotograaf de flitser erbij pakt om situaties met weinig licht en nachtelijke scènes te kunnen verlichten. Gebruik op je volgende avondje met de La Sardina de Bulb modus en experimenteer met wat light painting tools!

Credits: endorphin

Ready, Steady, Go!

Je hebt waarschijnlijk die geweldige straatfoto's gezien met lichtstrepen of stralende foto's zonder flitser. Dit kun jij ook met de La Sardina. Het enige dat je nodig hebt, is je camera op Bulb (B) -modus en een statief of een stabiel oppervlak. Laat de sluiter zolang open als je wilt.

Credits: gaz, renaishashin, pepperoniii, oliviermenard & saaaliii

Electrificeer je Shots

Ben je bang in het donker? We hopen het niet! Light Painting is een techniek die het beste werkt bij weinig licht en het is echt super leuk om te doen, vooral samen met vrienden. Probeer vormen te krabbelen, zoals sterren, wervelingen of hartjes! Dit is onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding:

  1. Wacht tot het donker wordt of stap in een donkere kamer.
  2. Zet je La Sardina op een statief en zet hem op Bulb-modus. De sluiter blijft open en laat het licht binnen.
  3. Houd de ontspanknop ingedrukt. Op dit moment kunnen jij of een vriend krabbelen of wat schilderkunstige slagen maken met sterretjes of lichtjes.
  4. Laat de sluiter los.
  5. Ga naar het volgende frame en doe het helemaal opnieuw (als je dat wilt)!
Credits: endorphin, _albam_, photobarbie & sahilkarkhanis

Ga voor Flashy

In plaats van de standaardflits te gebruiken om je foto's te verlichten, kun je ook experimenteren met externe flitsers. Of beter nog, gebruik de Fritz the Blitz flitser met verschillende gekleurde gelfilters. Als je La Sardina-set de Fritz the Blitz-flitser niet bevat, sluit dan een externe flitser aan zoals de Diana F+ Flash. Voor deze techniek moet je de Bulb (B)-modus en de Multiple Exposure (MX)-functie inschakelen. De rest van de stappen zijn super eenvoudig:

  1. Stap in een donkere kamer.
  2. Schakel de MX- en B-instellingen van je La Sardina camera in.
  3. Zet je La Sardina op een statief.
  4. Houd de ontspanknop zo lang vast als je wilt. Laat ondertussen je onderwerp met een flitser knipperen. Vraag of je onderwerp telkens een andere pose kan aannemen voor elke flits.
  5. Probeer andere kleurengelfilters met je flitser voor nog meer levendige resultaten!
Credits: ccwu & rancliffhasenza

Dag of nacht, de La Sardina levert awesome resultaten! Bestel nu in de Online Shop of bezoek een van onze Gallery Stores!

2018-03-01 #gear

Benoemd Product

Lomography La Sardina

Lomography La Sardina

De La Sardina, met de vorm van een sardineblikje, zit vol leuke functies. Hij schiet op standaard 35mm film, heeft een groothoeklens en een terugdraaiknop zodat je op elk moment je film kunt terugdraaien. De camera is verkrijgbaar in allerlei soorten designs; ontdek een oceaan van analoge mogelijkheden met de La Sardina!

Meer interessante artikelen