Lenara Choudhury: Een natuurlijke aanpak met de Petzval 85 Art Lens

Freelance fotograaf Lenara Choudhury maakt eenvoudige benadering van haar portretten en modefoto's. Haar werk is gedurfd, opvallend en overzichtelijk. We leenden haar een Petzval 85 Art Lens om uit te testen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben een Londense mode- en portretfotograaf. Mijn interesse in fotografie begon toen ik op de universiteit zat. Het was voor mij een manier om herinneringen aan mijn reizen, vrienden en familie te bewaren. Al snel na mijn studie verhuisde ik van mijn geboortestad (Southampton) om Business te studeren aan een universiteit in Londen, maar ik besefte al snel dat het niet voor mij was en toen gaf ik fotografie nog een kans.

Hoe was het om met de Petzval 85 Art Lens te fotograferen?

Ik vond het geweldig, het was gemakkelijk te gebruiken met mijn Canon 5D - het bokeh-effect is de droom en het is perfect voor opnamen in natuurlijk licht.

Wat is volgens jou een perfect portret?

Verbinding en persoonlijkheid - Ik vind het moeilijk om te creëren als er geen verband is met mijn onderwerpen.

Heb je moeilijke of uitdagende situaties gehad tijdens je fotografiecarrière?

Ik heb veel moeilijke situaties/uitdagingen gehad, maar ik denk dat het een groot deel van groeien is als een creatief proces.

Welk advies zou je iemand geven die een professionele fotograaf wil worden?

Wees jezelf en neem geen afwijzing persoonlijk, wees in plaats daarvan constructief en ja ik weet dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan, maar het werkt echt. Het is belangrijk de deur uit te gaan, te netwerken en er een beetje gek te zijn. Een slechte grap of een ongemakkelijk gesprek met een vreemde in de industrie doet niemand kwaad... Je weet maar nooit of het je onderweg een paar klussen oplevert! Oh en onthoud vooral aardig te zijn en altijd bereid te zijn om te leren.

----

Meer van Lenara's werk zien? Bezoek haar website lenarachoudhury.co.uk o volg haar op Instagram LENARACHOUDHURY

2018-02-19 #gear #people

Benoemd Product

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Foto's die gemaakt zijn met de New Petzval 85mm lens herken je direct aan de super scherpe focus en aan het wonderschone swirly bokeh effect.

Meer interessante artikelen