First Date: Dromerige dagen met de Diana F+

Van het charmante ontwerp tot de dromerige foto's, het is moeilijk om niet verliefd te worden op de Diana F+. Tijdens het 10-jarig jubileum herinneren Lomografen en oude fans hun eerste ontmoeting met deze prachtige camera.

@megs79

megs79's favoriete foto van haar eerste rolletje, gemaakt tijdens het verkennen van een begraafplaats in de Franse wijk.

Kun je ons vertellen over de eerste keer dat je fotografeerde met een Diana F+? Heb je grappige of vreemde gebeurtenissen?

De eerste keer dat ik de Diana F+ Dreamer zal ik nooit vergeten. Ik ben dol op de mint-kleur en het retro-ontwerp. Zelfs haar naam had me aan de grond genageld. Ik besloot om er een te kopen om mee te spelen. We gingen een week later naar Mardi Gras in New Orleans, dus ik wachtte tot die tijd om 'm voor de eerste keer te gebruiken. Ik gooide de camera samen met een stapel kralen om mijn nek en we liepen de straat op. Veel mensen staarden en wezen naar mijn camera. Ik heb er ook veel vragen over gekregen. Ik schoot tijdens de hele reis veel foto's, soms vergat om de focus te veranderen of aan te passen voor verlichting... ik heb zelfs per ongeluk een paar keer de dop er op gelaten! Maar ik werd uiteindelijk verliefd op de dromerige en prachtig onvolmaakte foto's die mijn Diana F+ produceerde. Hoewel ik sindsdien behoorlijk wat Lomography-camera's heb verzameld, is de Diana F+ nog steeds mijn favoriet.

Kun je de Diana F+ in drie woorden beschrijven?

Onvolmaakt, dromerig, experimenteel.

Credits: megs79

Hoe is je relatie met de Diana F+ door de jaren heen geëvolueerd?

Hoewel ik de afgelopen jaren met veel verschillende analoge en digitale camera's heb gespeeld, zal de Diana F+ altijd een van mijn ware liefdes zijn. Ze leent zich op zoveel manieren voor mijn creatieve proces. De plastic lens alleen kan van iets gewoons een kunstwerk maken. Fotograferen met deze camera heeft me geholpen om te kijken naar het maken van foto's op een compleet andere en meer abstracte manier.

@candeeland

candeeland's favoriete foto van haar eerste Diana F+ rolletje.

Kun je ons vertellen over de eerste keer dat je met een Diana F+ fotografeerde? Heb je rare of vreemde voorvallen?

Ik begon mijn eerste poging met de Diana F+ in de zomer van 2013, toen mijn zoon op bezoek was. Hij wilde zich voorbereiden op de sporttest op de politieacademie en deed langspringen. Mijn eerste opnames met de Lomo Redscale-film waren eigenlijk heel slecht, maar nu vind ik het juist cool. Zoals altijd was ik te ongeduldig en net begonnen. Een Redscale-film in de Diana is vooral lastig. Ik zou een Color Negative 400 voor beginners aanraden. En zon, veel zon!

Kun je de Diana F+ in drie woorden beschrijven?

Zon-hongerig, diva, vintage-koningin.

Credits: candeeland

Hoe is je relatie met de Diana F+ door de jaren heen geëvolueerd?

Oh, ik hou zoveel van haar! Onze relatie begon ingewikkeld, maar het ontwikkelde zich tot een grote liefde. Met een beetje oefening en geduld leer je deze camera te waarderen, de resultaten maken me meestal vrolijk. De onvoorspelbare foto's zijn voor mij echte kunst, je weet nooit wat je krijgt en meestal is het fantastisch. Hail to the Lomo Queen!

@007-0815-styler

@007-0815-styler's foto van zijn eerste Diana F+ rolletje

Kun je ons vertellen over de eerste keer dat je fotografeerde met een Diana F+? Heb je grappige of vreemde gebeurtenissen?

Woah, dat is echt heel ver terug in de tijd, maar er zijn een paar dingen die ik me altijd zal herinneren. Ik hoef je niet te vertellen dat de mensen altijd een beetje in de war waren toen ik mijn Diana F+ erbij pakte, wat gebeurt met bijna elke Lomo camera die ik in het openbaar gebruik. "Uhhh wat is dit?" "Dat is geen echte camera!" "Je kunt toch geen echte foto's nemen met dat ding?" Dat weten jullie allemaal, dus niets bijzonders.

Maar mijn eerste filmrol die ik met de Diana F+ had volgeschoten, was met een model en mijn vader in een trappenhuis in mijn appartement. Ik was eraan gewend dat de camera's die ik eerder had gemaakt een klik maakte en stopte nadat ik de film voor de volgende opname had gemaakt, maar zo werkt het niet met de Diana F+. Ik was bang om de film te ver door te draaien, dus draaide ik maar een klein beetje. De resultaten waren een drievoudige/viervoudige shots met meerdere belichtingen.

Kun je de Diana F+ in drie woorden beschrijven?

Multifunctioneel, groot, traditioneel

Credits: 007-0815-styler

Hoe is je relatie met de Diana F+ door de jaren heen geëvolueerd?

Na een paar rollen begon mijn kennis over de camera te groeien. Ik hield meteen van deze camera, maar de resultaten waren nog beter nadat ik wist hoe ik met de Diana F+ moest omgaan. En gedurende de jaargang bracht Lomo een paar nieuwe accessories uit, zoals de 35mm Back en de groothoeklens, en het werd daarom nooit saai.

@fruchtzwerg_hh

Deze foto heeft precies "Lomo" effect waar ik naar zocht: een mooi vignet, zacht en wazig rond de randen, maar scherp in het midden en een vintage look.

Kun je ons vertellen over de eerste keer dat je fotografeerde met een Diana F+? Heb je grappige of vreemde gebeurtenissen?

Ik herinner me dat toen ik de Diana F+ voor het eerst uitpakte, ik een beetje teleurgesteld was, omdat het meer op speelgoed leek dan een "echte" camera. Dus dit lichtgewicht stuk plastic is verantwoordelijk voor alle dromerige, lo-fi beelden die ik op de Lomography-website had gezien en die me meteen betoverde? Tot op dat moment had ik nog nooit een camera op middenformaat gebruikt, dus ik was een beetje nerveus tijdens mijn eerste wandeling in de haven van Hamburg, maar het fotograferen met de Diana voelde meteen heel natuurlijk en gemakkelijk.

Kun je de Diana F+ in drie woorden beschrijven?

Veelzijdig: meerdere belichtingen, panorama's, pinhole-fotografie, verwisselbare lenzen, 35 mm-achterkant, enz. - deze camera biedt veel creatieve mogelijkheden.
Eenvoudig: voor mij de perfecte camera voor "Don't Think Just Shoot" op een zonnige dag.
Lichtgewicht: een erg leuke functie die handig is als je reist en een heleboel camera's bij je hebt.

Credits: fruchtzwerg_hh

Hoe is je relatie met de Diana F+ door de jaren heen geëvolueerd?

De Diana F+ is al enkele jaren mijn betrouwbare reisgenoot. Ik ben dol op de verrassing, wanneer ik de ontwikkelde film terug krijg, omdat je nooit weet wat je krijgt. Soms zijn de helft van de foto's onderbelicht of ben ik vergeten de lensdop te verwijderen, soms gaat het gewoon om te veel lichtlekken, maar ondanks dat word je altijd beloond met enkele foto's die gewoonweg geweldig zijn. Maar ik moet toegeven dat terwijl mijn analoge camerastelling toeneemt, ik de afgelopen tijd de arme Diana heb verwaarloosd, omdat ik me nu meer richt op scherpe beelden met minder analoge effecten.


Wat zijn jouw eerste herinneringen met de Diana F+? Laat het ons weten in de comments hieronder!

2018-02-14 #culture

Benoemd Product

Lomography Diana F+

Lomography Diana F+

Schiet tijdloze en dramatische foto's op 120 film met de Diana F+. Creëer prachtige soft-focus beelden en experimenteer met verschillende lenzen of zelfs een instant back voor extra effecten en flexibiliteit.

Meer interessante artikelen