Lomo LC-Wide: Half-Frame verhalen

Wat als je op reis gaat en slechts één camera en één filmrol kunt meenemen? Hoe ga je in hemelsnaam overleven met slechts 36 foto's? Twee woorden: Half-frame. Dat doe je met de Lomo LC-Wide.

Deze compacte 35mm camera, afkomstig van de iconische Lomo LC-A+ familie, is trots op het feit dat hij een 17mm grote Minigon 1-lens met een ultragroothoek heeft. Perfect als je in één keer meer details wilt inpakken…of twee! De LC-Wide can schiet op half-formaat, vierkant, of standaard full frame.

Credits: i_am_four-eyes & bnjmn

Leg 72 verhalen vast

Je kunt het aantal opnamen verdubbelen als je halve frames maakt. Plaats hiervoor het meegeleverde plastic frame van 17 x 24 mm (HF) in de filmkamer. Schakel de geavanceerde bedieningsschakelaar naar de "HF"-modus. Open vervolgens de Lens Cover-schakelaar naar "HF" wanneer je op het punt staat te gaan fotograferen.

Credits: hannah_brown, waggrad00 & dannyedwards

Sommige Lomografen kiezen ervoor om halfframes te schieten zonder het HF plastic frame te gebruiken. Dit resulteert in bredere opnamen - een eindeloos panorama. De beelden zullen zich vermengen, waardoor er een surrealistisch effect ontstaat. Als je dit zelf wilt proberen, moet je er rekening mee houden dat de opname die je maakt groter is dan wat je in de zoeker kunt zien. Zorg er ook voor dat je het filmlab vertelt dat de negatieven niet moet worden geknipt, je zult ze zelf moeten scannen.

Credits: i_am_four-eyes, grad & littlemisslove

Begin je half-frame verhalen met de Lomo LC-Wide. Verkrijgbaar in de Online Shop!

2018-02-12 #gear

Benoemd Product

Lomo LC-Wide

Lomo LC-Wide

Leg je leven in groothoek vast met 's werelds wijdste 35mm camera compact met een 17mm ultra-groothoeklens.

Meer interessante artikelen