Over vastleggen en creëren - een interview met Tiffany Roubert

Je herkent een Tiffany Roubert foto zodra je er een ziet — haar foto's zijn vol leven en karakter. We hebben onlangs contact met haar opgenomen en we hebben niets dan lof voor haar houding ten opzichte van werk en haar creatieve proces. Leer haar hier beter kennen.

© Tiffany Roubert

Hey, Tiffany! Welkom bij het Lomography Magazine! Met welke creatieve projecten ben je op dit moment bezig?

Hoi! Heel erg bedankt. Op dit moment werk ik voornamelijk met bureaus die me boeken voor projecten met evenementen en artiesten, maar ik denk er echt over om binnenkort een nieuwe persoonlijke serie te maken... we wachten af?!

© Tiffany Roubert

Weet je nog wanneer je je allereerste foto maakte? Hoe besloot je om aan deze fotografische reis te beginnen?

Ik begon met het maken van foto's toen ik in 2012 in Australië studeerde. De foto's waren eerst verschrikkelijk, maar op de een of andere manier vond ik het gevoel van de ontspanknop heel goed, dus besloot ik nog wat te fotograferen... en sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Het is niet gemakkelijk om er elke dag van te leven, maar het zou niet zo bevredigend zijn als het gemakkelijk of eenvoudig was, denk ik.

© Tiffany Roubert

Wat is er volgens jou nodig om een unieke fotografische stijl vast te stellen?

Technische skills zijn vanzelfsprekend, maar het is noodzakelijk om je hart en ziel in je werk te steken. Een foto moet een ziel hebben; het moet meer zijn dan alleen technisch goed. Door naar het werk van anderen te kijken, wordt een unieke fotografische stijl gecreëerd. Het helpt ook om te leren wat je wilt doen of niet. Om mijn eigen stijl te ontwikkelen, fotografeer ik waar ik van houd, of het nu mensen of plaatsen zijn.

© Tiffany Roubert

Je werk is te zien in verschillende tijdschriften over de hele wereld. Wat drijft je ertoe elke dag inspirerende inhoud te maken? Wat is je bron van inspiratie?

Ik denk alle verschillende mensen die ik ontmoet. Ik heb het geluk gehad om een paar landen te bezoeken en nu woon ik in een van de meest kosmopolitische steden ter wereld (Londen), waardoor ik nieuwe mensen kan ontmoeten en nieuwe mensen kan ontdekken die altijd nieuwe verhalen delen.

© Tiffany Roubert

Ik begrijp dat je momenteel in Londen woont. Wat zijn enkele van je favoriete plekken om te fotograferen in Londen?

Ik fotografeer graag in Oost-Londen. Het Bricklane/Shoreditch-gebied. Het is net een gigantische fotostudio, de straatkunst van dit gebied vormt de perfecte achtergrond voor geweldige Londense straatfotografie. Het is een ander gebied zoals Camden, vol karakter en dat echt opvalt uit de omliggende gebieden. Perfect voor elk soort foto.

Ik kom ook graag bij The Millennium Bridge die over de rivier de Thames loopt, halverwege tussen de Tower Bridge en de Westminster Bridge (naar beneden bij de Big Ben). Het geeft een directe opname op St. Paul's Cathedral.

© Tiffany Roubert

Je hebt ook een masterdiploma in fotojournalistiek en documentaire fotografie. Wat is het belangrijkste dat je tijdens je opleiding over fotografie hebt geleerd?

Het is een geweldige ervaring omdat het je volledig uit je comfortzone haalt. Plotseling heeft niemand die je fotografie ziet er belang bij je een beter gevoel over jezelf te geven (hallo mama!) en het dwingt je om foto's te maken die je anders nooit zou nemen. Dus ik denk dat het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens het volgen van deze cursus was dat de camera als een paspoort is, het geeft toegang tot dingen waar we nog nooit aan hadden gedacht om te observeren of zelfs eraan deel te nemen. Fotografie opent gewoon de hele wereld voor mij en ik kijk daarom anders naar alles.

© Tiffany Roubert

Hoe cruciaal is het voor je om verbinding te maken met je modellen voor de daadwerkelijke foto?

Ik ben dol op het maken van afbeeldingen die een bepaalde stemming kunnen vervoeren, dus het is erg belangrijk voor mij om verbinding te maken met mijn modellen. Ik vind het leuk om mijn onderwerp van te voren te leren kennen en een persoon te fotograferen voor hun persoonlijkheid.

© Tiffany Roubert

Hoe ziet een dag eruit zoals in het leven van Tiffany Roubert wanneer ze geen nieuwe projecten maakt?

Vrienden, verkenningstochten, cafés en pubs... maar ook veel zoeken naar modellen en locaties/foto's bewerken/e-mails verzenden!


Dank aan Tiffany omdat ze ons haar werk in het Lomo Magazine heeft laten publiceren. Wil je meer van haar werk zien? Bezoek dan haar website en Instagram.

geschreven door cheeo op 2018-01-29 in #people

Meer interessante artikelen