Lomo Amigo Liselotte Fleur test de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Liselotte Fleur is portret- en fashionfotografe uit Rotterdam. Op haar blog The Fashion Camera deelt ze persoonlijke verhalen, behind the scenes foto's en heel veel tips met haar volgers. Tijdens haar laatste trip naar Londen nam ze onze Petzval 58 Bohek Control Art Lens mee.

Wat was je eerste indruk van de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens?
Wat een bijzondere lens! Ik had bij andere fotografen al mooie foto’s gezien en kon niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan.

En hoe was het om ermee te schieten?
Aan het begin is het even wennen. Het is een hele andere manier van fotograferen en dat maakt het juist zo interessant! Je kiest eerst je diafragma via de losse bladen. Deze stop je in de lens en vervolgens kan je via een draaiwiel scherpstellen. Ik merkte dat ik langer nadacht over de compositie en meer de tijd nam om een foto te maken. Het opvallende uiterlijk trok wel de aandacht op straat en mensen vroegen zich af wat voor een lens het was.

Kan je iets vertellen over de foto’s die je ermee hebt gemaakt?
Ik had de Petzval 58 op mijn Canon EOS 6D gemonteerd en meegenomen naar Londen. Ik wilde onderweg fotograferen wat ik tegenkwam.

Wat vind jij de beste ‘feature’ van de lens?
Zoals ik al eerder noemde, ik vond het fijn om eens op een andere manier te fotograferen. Ik was nu nog bewuster bezig met de instellingen en het scherpstellen. Hierdoor had ik echt alle controle over het uiteindelijke resultaat.

Voor wat voor soort projecten zou jij de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens willen inzetten?
Ik zou heel graag deze lens willen gebruiken tijdens een van mijn modeshoots, en het liefst straks in de lente of zomer op een mooie locatie. Ik denk dat de Petzval 58 dan echt tot zijn recht komt!

Heb je tips voor mensen die met de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens willen schieten?
Neem de tijd om de lens te leren kennen. Na een paar keer fotograferen merkte ik dat ik sneller was met scherpstellen en had ik goed door welk Bokeh getal (1 t/m 7) het beste bij het beeld paste.

Bekijk ook het artikel over de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens op haar website!

geschreven door miss_madri op 2018-01-30 in

Opening the door to a new realm in photography and videography, the New Petzval 80.5 mm f/1.9 MKII Art Lens celebrates 180 years of portrait photography. Compatible with Canon EF, Nikon F (d)SLRs, head over to our Kickstarter Campaign now to save up to 35% off on the Petzval 80.5 MKII Art Lens’ final retail price that’s less than $300 USD! But be fast this deal will last less than 24 hours!

Meer interessante artikelen