De vijf gezichten van de Diana F+

Terwijl we 10 jaar Diana F+ liefde vieren, konden we het niet laten om een 'trip down memory lane' voort te zetten en ons te herinneren waarom we op de eerste plaats verliefd werden op deze iconische camera.

Credits: grad

Zoals sommigen van jullie misschien zullen herinneren, verscheen de eerste Diana in de vroege jaren 60. Met deze opmerkelijke camera kon je alle soorten 35mm film proberen en met gelfilters experimenteren om foto's te maken vol van kleur. Met een breed scala aan functies, zoals twee sluitertijden, een pinhole-functie en de compatibele Diana F+ Flitser, kun je de charmes van onze geliefde camera niet weerstaan.

De Diana F+ wordt geleverd met vier verschillende lenzen die je kunt gebruiken om surrealistische pinhole-foto's te maken. In dat kader wilden we je helpen om je analoge fotografie naar een hoger niveau te tillen en je te leren hoe je het meeste uit al deze fantastische lenzen kunt halen.

1. De Diana F+ 20mm Fisheye Lens

Upgrade je Diana F+ met deze creatieve lens en geniet van een gezichtsveld van 180 graden en een volledig cirkelvormig beeld op een vierkante afdruk. Je kunt deze 20mm Fisheye Lens lens gebruiken om een leuke speelwijze te krijgen wanneer je je lens naar boven richt. Dit kan ook een creatieve manier zijn om vervorming in je voordeel te gebruiken en een aantal uitstekende foto's te maken!

Credits: ccwu

2. De Diana F+ Superwide 38mm Lens

Hoe vaak heb je de meest adembenemende aanblik gezien en wenste je dat je de perfecte landschapsfoto had kunnen maken en het moment kon grijpen? Met deze superwijde lens met een gezichtsveld van 120 graden zul je geen enkel detail missen.

Credits: gendis

3. De Diana F+ 110mm Telephoto Lens

Met een telephoto lens kun je foto's maken van onderwerpen die zich verder weg bevinden. Soms komt meer afstand van pas, vooral als je je modellen comfortabeler wilt laten voelen voor je lens. Bereik een uniek, verzacht speciaal effect en leer prachtige portretten te maken met een vage achtergrond.

Credits: janagitana

4. De Diana F+ 75mm Premium Glazen Lens

Glazen Lenzen zijn geweldig voor het maken van heldere en duidelijke foto's en bovendien is het ook compatibel met alle Diana F+ camera's, waardoor het de perfecte analoge partner is.

Credits: jeansman

5. De Diana F+ Wide and Close-Up 55mm Lenzen

Met deze combinatie kun je dat dromerige effect bereiken met de onscherpe achtergrond en je onderwerp scherp vooraan. Deze twee lenzen helpen je om indrukwekkende foto's te maken met een kleine scherptediepte.

Credits: satomi

Bestel je nieuwe analoge partner in de Online Shop!

2018-01-24 #gear

Meer interessante artikelen