'Call Me By Your Name' werd opgenomen met maar één lens: de 35mm

'Call Me By Your Name' is een speelfilm geregisseerd door Luca Guadagnino en werd geschoten in Italië. Wat deze film zo interessant maakt, is dat deze volledig met één 35mm lens is gemaakt.

De Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom, de Director of Photography van deze film die alleen analoog schiet, werkte graag mee aan dit romantische drama en was vooral erg blij met de lichtomstandigheden. Het filmen van de hele film met slechts één lens droeg bij aan de eenvoud van zijn cinematografie.

Dit idee kwam niet van de Mukdeeprom zelf, maar van regisseur Luca Guadagnino. Mukdeeprom ging graag de uitdaging aan, omdat hij zich wilde concentreren op verschillende aspecten van de cinematografie, behalve de keuze van de brandpuntsafstand voor elke scène. In zijn eigen woorden zei Mukdeeprom: "De producent vroeg me, zou er een andere, bredere lens moeten zijn? Voor de zekerheid? Ik zei: "Nee, nee. Ik wil vasthouden aan deze benadering, omdat dit is hoe ik werk. Ik denk dat als je je beperkt tot iets, je worstelt met je eigen idee".

Wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig geworden naar 'Call Me By Your Name'! Heb jij 'm al gezien?

Bekijk in onderstaande video het interview met Luca Guadagnino en Sayombhu Mukdeeprom over het gebruik van één lens.

Info afkmomstig van www.cinema5d.com

geschreven door anna-lomo op 2018-01-19 in #videos

Meer interessante artikelen