Een nieuw begin: een vierkant perspectief

Rolleiflex bracht een revolutie teweeg in de fotografie toen ze het vierkante formaat in 1929 uitvonden. Sindsdien hebben fotografie-hotshots zoals Richard Avedon, Irving Penn en Robert Doisneau met het populaire formaat gefotografeerd.

Als je dit jaar een zinvolle nieuwjaarsresolutie kiest, laat het dan deze zijn: verander je perspectief. Het is tijd om je compositie opnieuw te evalueren, het gewone weg te gooien, het vreemde en het prachtige te omarmen en een nieuwe, experimentele reis te beginnen— waar wacht je nog op? Be there or be square!

Foto door Jedpiya Wongwutthichaisilp

Compositie = Key

Plaats je onderwerp in het midden van je vierkante frame of dicht bij de rand, en kijk wat er gebeurt. Als je schiet met vierkante film, scheer je een derde van je afbeelding weg, maar je blijft zitten met twee super sterke derden. Leer al het overtollig materiaal te elimineren, en begin met de details — nu is het tijd om te overdrijven met de vorm.

Foto's door Rob Detoyato en Sebastian Gansrigler
Foto's door Adam Powell en Sunsern Poontavee

Begin vanaf Square One

Kadreer je foto's met een nieuw vierkant formaat. Begin opnieuw en zet je beste creatieve beentje voor met 's werelds eerste volledig analoge camera die werkt met Fujifilm Instax Square en Mini Film: de Lomo’Instant Square — jouw ticket naar een gloednieuw perspectief

Foto's door Luca Font en Greg Ferro

Haal het beste uit instant fotografie en bestel je Lomo’Instant Square in de Lomography Online Shop.

2018-01-20 #gear

Meer interessante artikelen