Diana F+ Showcase: Brock Sanders

Portretfotograaf Brock Sanders is al heel lang geïnteresseerd in filmfotografie. Hij experimenteerde met de Diana F+, en deelt zijn tips.

Wat heeft je tot fotografie aangetrokken?

Fotografie is al sinds mijn jeugd heel speciaal voor me. Mijn ouders gaven me mijn eerste camera toen ik 10 was. Ik gebruikte de camera om alles om mij heen vast te leggen en werd al snel aangewezen als de familiefotograaf. Het vermogen om een moment vast te leggen en ze in mijn handen te houden fascineerde me altijd.

Je onderwerpen zijn voornamelijk gecentreerd op portretten en landschappen, maar dat zijn twee heel verschillende dingen?

Landschapsfotografie was mijn eerste liefde en dit begon al op jonge leeftijd. Ik woonde in Californië en was omringd door schoonheid in elke richting. We maakten uitstapjes langs de kust of we gingen naar de bergen. Portretten kwamen veel later in mijn fotografie-reis. Toen ik begon met fotograferen besefte ik niet hoeveel ik in contact zou komen met de mensen voor me. In staat zijn om met iemand te zitten en hen te leren kennen en hun emoties te vangen, is een heel intieme ervaring die op niets anders lijkt.

Hoe zou je het werken met film versus digitaal beschrijven??

Het hele proces van film is gewoon geweldig. Ik ben opgegroeid met filmfotografie en eerlijk gezegd is het gewoon hoe mijn brein werkt. Wanneer ik een filmrolletje in mijn camera laad, weet ik dat ik beperkt ben in het aantal opnamen dat ik kan maken. Ik fotografeer wat mijn oog ziet en het hele proces is veel langzamer en intiemer. Het geeft me tijd om te communiceren met de persoon voor me en de momenten ertussen die ik kan vastleggen. Ik nam een pauze van de filmfotografie toen digitaal populairder werd. Ik merkte vaak dat ik achter de camera vastzat en honderden foto's schoot zonder te weten of ze werkten of dat ik het onderwerp had vastgelegd zoals ik het wilde. Toen ik een paar jaar geleden weer filmrollen haalde, hielp het me echt bewust rustig te worden. Het grappige is dat ik vind dat ik meer 'keepers' krijg met film uit 72 frames dan ik wanneer ik honderden foto's digitaal maak.

Hoe was je ervaring met de Diana F+?

Eerlijk gezegd had ik nog nooit met zo'n camera gewerkt maar het was heel erg leuk! Ik wist dat ik veel lichtlekken zou krijgen en een aantal unieke en interessante opnames zou krijgen. Het gebruik van de kleine flitser was een explosie en iets wat ik echt nooit heb gebruikt bij portretfotografie maar zeker in de toekomst zal gebruiken.

Hoe heeft het werken met een 1:1 ratio je composities samengesteld?

In het begin was het een beetje anders. Ik merkte dat ik dingen anders inbeeldde dan normaal. Het was mij niet helemaal onbekend, want Instagram was nog niet zo lang geleden.

Heb je nog tips voor beginnende fotografen?

Ik zeg altijd tegen iedereen dat ze elke dag moeten schieten. Dit zal je helpen je eigen stijl te ontdekken en het zal je ook helpen te leren wat je graag fotografeert. Elke dag fotograferen leidde me van landschappen naar portretten en definieerde me echt als een fotograaf.


Check Brock Sanders' werk op zijn website en Instagram.

geschreven door katphip op 2017-12-26 in #people

Benoemd Product

Lomography Diana F+

Lomography Diana F+

Schiet tijdloze en dramatische foto's op 120 film met de Diana F+. Creëer prachtige soft-focus beelden en experimenteer met verschillende lenzen of zelfs een instant back voor extra effecten en flexibiliteit.

Meer interessante artikelen