Livin' Cool: Emanuele d'Angelo met de Lomo'Instant Wide

Living the Dream: Emanuele D'Angelo is een Italiaanse fotograaf wiens stijl wordt gekenmerkt door een behendig gebruik van natuurlijk licht en een interessante combinatie van mode- en lifestylefotografie.

Hij werkt voor verschillende luxe merken en werkt samen met wereldwijd bekende kunstenaars en reist daardoor af naar verbazingwekkende locaties over de hele wereld. Hij schoot wat foto's met de Lomo'Instant Wide om ons enkele momenten van zijn opwindende leven met ons te delen.

Joey Badass

Hi Emanuele, welkom bij Lomography. Wanneer is je fotografiecarrière begonnen?

Het begon in 2009 toen ik van Rome naar Londen verhuisde. In het begin schoot ik voornamelijk mode/backstage/feestjes voor mijn website Livincool. Na een paar jaar begon ik meer portretten en editorials te schieten.

Ik heb mijn Amerikaanse werkvisum ontvangen aan het eind van 2015 en sindsdien ben ik vaker naar Los Angeles gekomen. De belangrijkste redenen waarom ik voor Los Angeles heb gekozen, zijn het perfecte weer en de fantastische zonsondergangen.

Joey Badass

Waar ben je momenteel mee bezig?

Ik werk aan verschillende projecten, met name voor een boek en de merchandise voor Livincool: //livincool.myshopify.com/, wat eigenlijk mijn nieuwe merk is.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het is een baan die ik nooit erg vind om te doen. Fotografie heeft me de gelegenheid gegeven om veel mensen te ontmoeten en over de hele wereld te reizen. Ik vind het altijd leuk om een band op te bouwen met de mensen die ik portreteer en de meesten van hen zijn ook mijn vrienden geworden.

Wat heb je met de Lomo'Instant Wide gefotografeerd en van welke functie heb je het meest genoten?

Ik fotografeerde verschillende landschappen en landschapsportretten, ik heb echt genoten van de camera. Ik hou erg van de mogelijkheid om de flitser handmatig uit te schakelen, een functie die in andere camera's niet vaak voorkomt.

Mijn suggestie is om te experimenteren en er plezier in te hebben. Het is een schitterende camera en ik ben ook dol op het ontwerp!


Meer werk zien? Check zijn website en Instagram.

geschreven door lomosmarti op 2017-12-18 in #people

Meer interessante artikelen