Barts Boekje en de Diana F+

Met Barts Boekje verzamelt Maartje de leukste adresjes ter hele wereld van zowel nieuwe hippe plekken maar ook classic vakantiebestemmingen. Hoog tijd om haar een Diana F+ mee op reis te geven! Check het interview en de resultaten hier.

Naam: Maartje Diepstraten
Camera: Diana F+
Website: www.bartsboekje.com

Kan je de Lomography community iets over jezelf vertellen?
Maartje is de naam, Bart is een bijnaam. Eten, drinken én reizen zijn de hobby's en daarover schrijven (tips tips tips!) is het werk. En verder? Verder leef ik in de Amsterdamse Jordaan samen met mopshond Willem, manlief Dirk en vanaf begin 2018 komt daar nog een babyboy bij (nóg meer foto's maken dus).

Je nam de Diana F+ regelmatig mee op vakantie. Vertel, hoe was dat?
Weer even wat heel anders. Intussen ben je de rolletjes van vroeger toch wel echt vergeten met dank aan de iPhone die altijd op zak is. Daarmee kun je blijven schieten (wat ik dan ook steevast doe) maar als je maar 12 foto's kunt maken zoals met de Diana F+, dan denk je toch iets langer na voor iedere foto.

Is de Diana F+ een fijne vakantiecamera?
Ja, al - eerlijk is eerlijk - was het eerst even wat gerommel om de rolletjes er goed in krijgen. Kan ook aan mij gelegen hebben maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan ben je los. Naast mijn normale camera nam ik Diana mee op pad en schoot ik erop los. Het leukst is natuurlijk dat het een totale verassing zal zijn wat eruit gaat komen - zo heb je thuis nog meer napret dan anders.

Wat is je favoriete foto tot nu toe en waarom? Wat is het verhaal achter deze foto?
De gekozen foto's zijn favoriet. Waarom? Omdat de gekozen foto's van plekken zijn waar we wel heel graag komen. Natuurlijk Amsterdam maar bijvoorbeeld ook Haarlem. En deze plekken zien er door het Diana filter toch weer heel anders uit. Zoals de foto met de St. Bavokerk is natuurlijk op en top Haarlem maar dan lekker een beetje overbelicht door de felle zon waardoor het een nostalgisch jaren 70 kiekje lijkt.

Kun je de Diana F+ in 5 woorden beschrijven?
Creatief. Knap. Handig. Vrolijk. Verassend.

Welke tip zou jij aan beginnende fotografen willen geven?
Gewoon beginnen. Foto's maken tot je er bij neervalt. Op beeld, geprint, zeker analoog (ik houd van analoog), zie je pas na een aantal foto's écht wat wel en niet werkt en ontwikkel je zowel een oog, als gevoel voor compositie en kader. Kan even duren maar niks zo heerlijk als al die beelden naast elkaar te zien en je eigen 'handschrift' te ontdekken.

Kunnen we je ergens volgen?
Absoluut! Op zowel Facebook als Instagram ben ik te vinden en natuurlijk is er de website: www.bartsboekje.com

geschreven door anna-lomo op 2017-12-29 in

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen