Lomography Benelux tipt: Het Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

Het verbindende thema van Amsterdam Light Festival 2017-2018 is ‘Existential’. De kunstwerken laten zien waar de essentiële elementen van het licht de basisbehoeften en dromen van de mens ontmoeten.In het begin der tijden was licht er in zijn meest oorspronkelijke vorm. Sinds de oerknal is licht een centrale kracht in het heelal, een cruciale factor in het creëren van leven. Licht is essentieel voor ons menselijk bestaan, maar we beschouwen het inmiddels als een vast gegeven.

Met het thema ‘Existential’ wordt teruggegaan naar de aardse benadering van licht en het weer zichtbaar en begrijpelijk maken van de existentiële eigenschappen; het potentieel om te vormen, te verwarmen, te vitaliseren en te verbinden. Licht lijkt abstract, maar is in feite zeer tastbaar. Door dit te erkennen vormt licht inspiratie voor het leven zelf.

Amsterdam Light Festival
30 november 2017 t/m 21 januari 2018
Meer informatie over het festival vind je op de officiele website

geschreven door miss_madri op 2017-12-20 in

Meer interessante artikelen