Een Lomography Expert vertelt: de beste kerstcadeaus

Met zo'n enorm en eclectisch aanbod van Lomography-goodies, is het gemakkelijk om je een beetje overweldigd te voelen wanneer je begint met kerstinkopen. Daarom vroegen we Lomography-veteraan Adrian Bilek welke creatieve cadeaus we zouden moeten kopen voor de komende feestdagen! Adrian leeft en ademt nu al meer dan 9 jaar Lomography, dus als iemand zijn spullen kent, is hij het!

Hey Adrian! Ten eerste, welke camera zou je dit vakantieseizoen aanbevelen voor beginners?

Dat zou de Lomo LC-Wide moeten zijn. Of je nu aan het fotograferen bent terwijl je door de kerstmarkten wandelt, of vrienden bterwijl ze aan een glühwein nippen, de Lomo LC-Wide is altijd betrouwbaar, supergemakkelijk te gebruiken en maakt ongelooflijke foto's. Als je echter een kleiner budget hebt, raad ik je aan om met de La Sardina te spelen. En als je instant fotografie een kans wilt geven, is de Lomo'Instant Automat je beste keuze!

Lomo'Instant Automat, La Sardina DIY en de Lomo LC-Wide.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Eerlijk gezegd heb ik geen specifieke favoriet, maar ik denk wel dat ze allemaal veel beter klinken op drums ;)

Wat zou je aanbevelen aan mensen die dit jaar een feestje bijwonen of een feestje geven?

Keep your finger on the trigger! (ontspanknop). Je wilt het onbetaalbare gezicht van je beste vriend echt niet missen als je plotseling geen gluhwein meer hebt!

Wat zou jij dit jaar onder je kerstboom willen vinden?

Ik zou heel blij zijn met een groot huis met uitzicht op zee.. Als dat niet lukt, zou ik graag het nieuwe Neptune Art Lens Systeem willen hebben. (Ah toe!)

Het Neptune Convertible Art Lens Systeem

Wat zijn je drie favoriete films om mee te fotograferen en waarom??

1. Lomochrome Purple — het is leuk om soms met wat psychedelische kleuren te experimenteren
2. Lomography Lady Grey B&W 400 ISO 35mm —de coole contrasten in deze monochrome emulsie laten zelfs de meest grijze dag er geweldig uitzien!
3. Lomography Color Negative 800 ISO 120 — het levert geweldige resultaten wanneer het wordt geduwd en getrokken, wat superhandig is als je de gewoonte hebt om de hele tijd film in al je camera's te laten!

Foto's gemaakt met Lomography Lady Grey B&W 400 ISO 35mm, Lomochrome Purple en Lomography Color Negative 800 ISO 120.

Wat is het meest onderschatte Lomography product en waarom?

De Ringflitser verdient veel meer aandacht. Voor een hele goede prijs krijg je een behoorlijke lichtbundel en heel veel coole kleurfilters. Je kunt het gebruiken met Lomography Camera's en met de juiste adapter sluit je het aan op je professionele digitale SLR. Hij heeft zelfs een slave-trigger zodat je samen een bos kunt gebruiken om prachtige verlichting voor je opnamen te creëren.

Foto's gemaakt met de Ringflitser

Wat zijn jouw top vijf kousvullers?

1. Photo Accordions
2. Chapbooks
3. Manfrotto Pixi Mini Tripod
4. Lomochrome Purple 35mm Film
5. Fujifilm Instax Mini film — om je hongerige Lomo'Instant Automat tijdens de vakantie te voeden!

Heb je goede voornemens?

Ik ga alle bevroren film uit mijn vriezer opmaken. Ik kan niet wachten om te beginnen met het volschieten van al die kostbare rollen die ik daar heb ingestopt om vers te blijven!

Tot slot, wat is je favoriete ding om te doen op eerste kerstdag?

Omdat we dit jaar de hele familie bij mij over de hebben, kijk ik er erg naar uit om het kerstdiner klaar te maken. Het is gewoon geweldig om te zien hoe de hele familie geniet van de heerlijke zelfgemaakte gerechten en langzaam aangeschoten wordt door de zoete kerstpunch, wat onvermijdelijk leidt dat zelfs mijn grumpy oom een neus krijgt die zo rood is als die van Rudolph!

Bedankt Adrian!

2017-12-08 #gear #people #videos

Meer interessante artikelen