Analoge liefde met Mii Yatogi

Film is springlevend doordat gepassioneerde liefhebbers van filmfotografie het medium blijven steunen. De Japanse fotograaf Mii Yatogi surft voort op de analoge golf en legt haar dagelijks leven en alles wat haar inspireert vast op 35mm.

Als groot fan van het maken van foto's, begon Mii als een in Londen gevestigde hobbyist van concertfotografie met een digitale compactcamera, waarin ze foto's en video's van favoriete bands zou maken die nog nooit in Japan hadden gespeeld. Haar interesse breidde zich uit toen ze terugkwam naar Tokio en verschillende onderwerpen begon te fotograferen, zoals dieren, eten, vrienden, enzovoort.

Ze werd verliefd op film en gelooft dat het medium geen roze bril nodig heeft om de schoonheid van een vastgelegde realiteit te zien.

Ondanks dat ze geen fulltime fotograaf is, blijft Mii haar passie nastreven, vaak door haar eigen zines te maken en persoonlijke photoshoots met vrienden te realiseren. Voor Mii staat analoge fotografie voor de kunst om foto's persoonlijker en intiemer te maken.


Binnenkort hebben we een exclusief interview met Mii. Bezoek ondertussen haar portfolio, Flickr,
Facebook en Instagram.

geschreven door Ciel Hernandez op 2017-11-15 in

Meer interessante artikelen