LomoAmigo's Nikki en Laure in Italië met de Simple Use Film Camera

LomoAmigo's Nikki en Laure gingen maakten roadtrip door Italië en beleefden zo de ideale nazomer. Ze namen de Simple Use Film Camera met LomoChrome Purple Film mee om het allemaal vast te leggen. Check de resultaten en lees het interview hier!

Zouden jullie de Lomography community iets over jezelf willen vertellen? Wie ben je, waar word je gelukkig van?
Laure: Tuurlijk! Ik ben Laure, 27 jaar en ben net afgestudeerd in Marketing en communicatie. Ik word gelukkig van veel verschillende dingen; mijn familie, vrienden, sappig celebrity nieuws, Instagram stalking (en ja dan bedoel ik lekker loeren naar andere mensen), labradoodles en reizen.
Nikki: Ik ben Nikki (27), Laures tweelingzus en afgestudeerd Human Resource Management, specialiteit Training & Coaching. Ik houd van hockey, minstens 3x per jaar op weekendje weg, een lekker zonnetje buiten en de zon in het buitenland.

Jullie namen de Simple Use Film Camera met LomoChrome Purple film mee op vakantie naar Italië. Vertel, hoe was dat? Is de Simple Use Camera een fijne vakantiecamera?
Laure: Met de camera hebben wij veel plezier gehad en vonden het ook rustgevend. Want nu gingen wij goed nadenken over wat voor foto wij wilden nemen en hoe je dat eruit wilt laten zien, zonder dat je een hele fotoreeks maakt met je mobiel. Ook vond ik de look and feel van de Purple film er al fantastisch uitzien, dus was erg benieuwd naar de uiteindelijke foto's. Ook omdat de Simple Use Camera klein is en makkelijk in gebruik namen wij hem op elk tripje mee. Door de verschillende filters kan je ook nog spelen met de feeling van de foto, dus dat vonden wij erg leuk!
Nikki: Elke vakantie verdient een wegwerp camera, omdat je speciale momenten toch even wat ouderwetser op beeld vangt. Na de vakantie is het gaaf om de foto's te laten afdrukken en rond te hangen in je kamer, of er later doorheen te bladeren. De Simple Use Camera verbaaste mij een beetje, omdat de kleuren nog meer uitgesproken waren dan je zou verwachten. De azuurblauwe zee kan je maar lastig vangen met iets als een wegwerp, maar de kwaliteit van de Lomo Simple Use is echt uitzonderlijk.

Kan je de Simple Use Film Camera in 5 woorden beschrijven?
Laure: Warm, eenvoudig/puur, vrolijk, praktisch en nostalgisch.
Nikki: Nostalgisch, puur, handig, verrijkend, en gewoon gaaf.

Wat is jullie favoriete foto van deze serie en waarom?​​​​ Wat is het verhaal achter deze foto?
Laure: Ik vind alle foto's heel gaaf gelukt en vind kiezen dan ook heel lastig. Maar er is één foto (zie bijlage) waar net een duiker uit het water kwam lopen met inktvissen in zijn handen. Dit hadden wij nog nooit eerder gezien en liepen dan ook ernaartoe om een duidelijker beeld te krijgen. De man die naast de duiker staat heeft een eigen restaurant op de boulevard van het strand en kocht dus gelijk een inktvis over om het vervolgens op het menu te zetten. Verser kan je het niet krijgen.
Nikki: Die is zeker vet! Mijn favoriet is een foto van Laure tijdens een van onze vele roadstops. De foto ademt die oude roadtrip vibe, ik vind dat echt vet. De kleuren zijn een beetje verchroomd en het lijkt net een foto van een aantal decennia geleden.

Nog tips voor toekomstige Simple Use Film Camera gebruikers?
Laure: Durf te spelen met de verschillende filters, je weet niet hoe het eruit zal komen te zien, maar het niet weten maakt het nog leuker en spannender!
Nikki: Ja, en hoe meer zonlicht hoe sterker het kleurencontrast. Die oude stijl krijg je sowieso in de foto's, maar het is ook echt gaaf om met het directe zonlicht te spelen.

Kunnen we jullie ergens volgen?
Laure: Zeker! Als je mij volgt op Instagram zal je de komende weken zeker alle foto's van de Simple Use Camera voorbij zien komen.
Nikki: Ja! Ik heb ook Instagram.

geschreven door anna-lomo op 2017-11-15 in

Meer interessante artikelen