LomoAmigo Eva en haar La Sardina DIY

Eva Rijpert is schrijver en illustrator en sinds kort trotse eigenaresse van een La Sardina DIY die ze heeft meegenomen op een mooie zonnige herfstwandeling. Ontdek hieronder haar bevindingen.

Zou je de Lomography community iets over jezelf kunnen vertellen?
Ik ben Eva, schrijver en illustrator. Ik werk en woon in Utrecht, samen met mijn grote liefde Guus! Verhalen een effectief podium geven, is voor mij het mooiste dat er is. Want alles en iedereen heeft een verhaal. Maar nog niet elk verhaal is leesbaar. Ik zorg dat persoonlijke vertellingen tot leven komen voor iedereen! In woord én beeld.

Je bent aan de slag gegaan met de La Sardina, wat was je eerste indruk?
Klopt! Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een kinderboek, waarin de natuur een grote rol speelt. De La Sardina heb ik dus meegenomen tijdens een inspiratiewandeling door de natuur en door Utrecht. Ik vond het meteen een hele toffe camera. Hij ziet er gewoon vet uit dus je voelt je meteen een fotograaf, haha. Als je dan eenmaal gaat klikken, is het wel even wennen. Je kan niet nakijken wat je hebt geschoten, hoe deden we dat vroeger?? Maar na vijf minuten werkt dit heel bevrijdend. Er komt een soort vergeten nieuwsgierigheid vrij, ontspánnen nieuwsgierigheid! Zeker toen ik me herinnerde dat er een soort blend-optie op de camera zit, waarmee je twee beelden over elkaar heen kan schieten. Ik had natuurlijk geen idee of daar iets tofs uit zou komen, maar het wakkerde wel een ouderwets gevoel van avontuur in mij aan!

Wat is je lievelingsfoto van je eerste rolletje?
Ik vind eigenlijk alle “blendfoto’s” heel bruut. In deze maatschappij van perfectie kwam er zomaar ineens weer wat mysterie in mijn schoot vallen, zo tof! De bosmuur en de heksentuin vind ik te gek en sluiten heel mooi aan bij mijn boek. Daarnaast zijn de herfstbladeren en de muur in close-up mijn favorieten. Ze spreken enorm tot mijn verbeelding en voelen als kado’s uit onverwachte hoek!

Schiet je vaker analoog?
Nee, op de middelbare school heb ik het wel gedaan, maar uit die tijd herinner ik me alleen doodnormale (lees: doodsaaie) foto’s. Hahaha. Ik zal er in de tussentijd ook iets meer oog voor hebben gekregen, maar het “filter” van deze camera voegt daarnaast voor mij echt toe. Al zet ik dat woord tussen aanhalingstekens want de echte filters (kleurkapjes voor over de flits) heb ik niet eens gebruikt. Daar ben ik nu dus extra benieuwd naar.

Je hebt de La Sardina niet alleen gebruikt om foto’s mee te schieten, je hebt er ook een gecustomied. Wat vond je van dit proces?
Heel erg leuk! Ook tof dat je met dit systeem de camera zo vaak kan customizen als je wil, je zit niet voor altijd aan je eerste design vast! Wel was ik bij het uit elkaar halen bang dat ik het verkeerd deed en het frame zou breken. Haha, dat was zeker iets voor mij geweest. Maar toen heb ik heb op de microsite gekeken of ik goed ging met (de volgorde van) het ontschroeven en ging het picobello.

En tot slot, kunnen we je ergens volgen?
Ja, op Instagram. Ook heb ik een blog voor mijn teksten en een website voor mijn illustraties. Ik sta altijd open voor leuke berichten en mails dus als je me iets wil vragen, samenwerken of wat dan ook: neem gerust contact met me op, leuk!

geschreven door miss_madri op 2017-10-29 in

Meer interessante artikelen