Nieuwkomer van de Week: Adam Van Fossen (@brittlemoon)

Adam Van Fossen. Foto door Armand Kohandani.

Naam: Adam Van Fossen
LomoHome: @brittlemoon
Locatie: Denton, Texas

Kun je jezelf voorstellen aan de community?

Ik ben 26 jaar oud en ik woon in Denton, Texas, en ik ben niets bijzonders. Wat het fotograferen betreft, probeer ik de wereld en de mensen daarin te vangen in een droomachtige kwaliteit. Ik hou van eenvoud, ik hou van sfeer, ik hou van surrealisme, ik hou van fantasie, ik hou van dromen, en ik probeer alles in mijn werk vast te leggen.

Ik ben sinds 2005 analoog aan het schieten toen ik mijn eerste fotografiecursus p de middelbare school volgde. Daar heb ik geleerd om op film te fotograferen en dit te ontwikkelen, evenals de afdrukken op fotopapier in de donkere kamer. Ik heb geen toegang meer tot een donkere kamer, maar ik ontwikkel al mijn film zelf en scan ze naar mijn computer om ze te bewerken. Ik werkte al een paar jaar in de productie van commercials en reality televisie. Ik vond de hele ervaring leeg en wilde meer vervulling uit mijn leven krijgen, dus nu probeer ik me op mijn fotografie te concentreren.

Hoe heb je de Lomo community gevonden en wie/wat heeft je ervan overtuigd om mee te doen?

Ik ontdekte de community voor het eerst toen ik op zoek was naar verschillende soorten films om uit te proberen. Ik stootte op de Lomography Online Shop en kocht een aantal Color Negative 100 120 films en heb er echt van genoten. Ik zag toen dat er een werkelijke community op de site was, dus ik meldde me aan, begon een aantal van mijn foto's te plaatsen en hier zijn we.

Credits: brittlemoon

Aangezien je de 10 Golden Regels van Lomography hebt gelezen, welke regels pas jij toe in je dagelijkse leven?

Mijn favoriete regels van de 10 gouden regels zijn:

    #6- Denk niet. Te veel dingen worden gemist door te veel te denken.
    #10- aak je geen zorgen over regels. Hoe meer regels, hoe meer je denkt. En dat brengt ons terug naar regel #6.

In dit digitale tijdperk, waarom nog steeds film?

Het schieten en ontwikkelen van film is hoe heb heb geleerd en fotografie heb ontdekt. Het was het hele proces waar ik verliefd op werd. Je houdt vast aan wat je comfortabel vindt en digitale fotografie geeft me nooit hetzelfde gevoel van tevredenheid zoals analoge fotografie dat doet.

Credits: brittlemoon

Wat is je favoriete camera en waarom?

Mijn favoriete camera op dit moment is mijn Pentax 67. Maar ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik het juiste gereedschap gebruik voor de juiste job als het gaat om het selecteren met welke camera ik ga schieten.

Welke Lomo camera wil je ooit hebben?

Ik zou graag de Lomo'Instant Wide camera willen hebben. Ik ben al te lang uit het instant filmspel geweest, omdat ze de ontwikkeling van de Fujifilm FP-100c instant film hebben stopgezet.

Credits: brittlemoon

Een liedje, boek of film waar je voor leeft?

De volgende teksten uit het liedje "Little River" van The Tallest Man On Earth:

Just let me fall to be of use, make me a rain storm.

En het geweldige, eenvoudige bericht van Douglas Adams' Hitchiker's Guide to the Galaxy series:

Don't Panic.

Deel je huidige favoriete Lomograph, van jezelf of van een vriend zijn. Waarom deze foto?

Een van mijn favoriete foto's is:

Credits: mannequin

Er is zoveel emotie in deze ene afbeelding. Van het onderwerp van de foto, het cirkelvormige kader en de onvolkomenheden van de instant film. Alles komt zo perfect samen om een prachtig droomachtig beeld te creëren dat vol is van verlangen, verdriet, verlangen en rust.

Heb je een community member die je bewonderd?

Momenteel heb je @kocht, die in het bijzonder zwart-wit panoramische foto's van de bossen met een XPan heeft gefotografeerd. Ze hebben een simpele surrealistische kwaliteit die ik graag zou kunnen imiteren.

En ook @kashmir2209. Zijn album van foto's met de Yashica D is zo ongelooflijk sterk. Er zijn zoveel verschillende stemmingen in te vinden.

Credits: brittlemoon

Waar kijk je naar uit in onze Community?

Ik kijk ernaar uit om te zien waar alles heen gaat. Wie ik ontmoet. Welke nieuwe camera's en films er uitkomen. Welke van die ik zal krijgen om persoonlijk uit te proberen. En wat de community zal blijven doen om mij en andere fotografen te inspireren.


Dankjewel, Adam, voor al je antwoorden! Welkom bij de Lomography Community en we kijken uit naar al je foto's!

2017-10-30 #people

Meer interessante artikelen