Rilan schiet analoge snapshots met de La Sardina

Rilan, je weet wel, die ene met die geweldige stem en die van ieder optreden een feestje maakt. Na het zien van zijn videoclip met 'Walking on Fire' wisten we gelijk dat we hem een Lomography camera uit wilden laten testen. Check het interview en de resultaten hier!

Naam: Rilan Ramhane
Stad: Haarlem
Camera: La Sardina
Website: www.rilanandthebombardiers.com

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Sinds ik mij kan herinneren hou ik van muziek. Als kind werd ik er relaxed en ontspannen van en nu nog steeds. Ik kan er al mijn emoties in kwijt en het geeft heel veel voldoening om iets te maken en het eindresultaat te proeven. Het is voor mij te vergelijken met een belachelijk lekker gerecht waar je hard aan hebt gewerkt en die je dan uiteindelijk kunt opeten. Of je woonkamer opnieuw inrichten en daar fucking blij van worden elke keer als je de kamer in komt lopen.

Dagelijks ben ik bezig met optreden, schrijven en alles wat hierbij komt kijken. We hebben vorig jaar een single uitgebracht die wereldwijd is gebruikt door Netflix (shooter), FOX (Rosewood) en HULU (Shut Eye) daardoor worden we steeds meer internationaler opgepikt. Dit heeft er ook voor gezorgd dat we steeds meer in het buitenland kunnen spelen en dat is natuurlijk helemaal de shit!

Het is een agendavullende bezigheid waar ik een goed gevoel van krijg en daarom doe ik wat ik doe.

Hoe ziet een muzikantenleven er eigenlijk uit?
Je bent veel onderweg en ziet veel verschillende plekken. Als ik thuis ben ben ik bezig met liedjes schrijven, administratie en inspiratie op doen. Soms werk je tot diep in de nacht door, omdat het dan stil is. Dit kan mij veel rust geven soms. Dan kan ik mij het beste concentreren en zweef je ergens tussen wakker en slaap in. Hierdoor krijg ik vaak het gevoel dat ik gewoon ‘bent’ en niet na hoef te denken. Dat werkt het beste voor mij als ik creëer.

Je bent veel aan het optreden. Waar word je nog meer gelukkig van?
In de studio schrijven en nieuwe mensen ontmoeten die me inspireren doordat ze ook creatief zijn. Het is heel leuk en puur om creatieve ideeën te delen met anderen. Op het moment dat je in een creatief proces met iemand anders zit ben je één. Muziek is een internationale taal die alle barrières doorbreekt.

De videoclip van ‘Walking on Fire' heeft wat analoge kenmerken. Fotografeer je wel eens analoog of is dit nieuw voor je?
Dit is nieuw voor me. Heel nieuw! Ik ben de La Sardina nog aan het uit proberen.

Kun je de La Sardina in 5 woorden beschrijven?
Spontaan, verrassend, herinneringen, timing en oldskool.

Wat is je favoriete foto tot nu toe en waarom?
De foto met de palmbomen. Ondanks dat het totaal geen goed gelukte foto is, vind ik die het leukst omdat het een toffe herinnering voor mij is.

Kunnen we je ergens volgen?
Ja! Op Facebook, Instagram en Twitter.

geschreven door anna-lomo op 2017-09-12 in #videos

Meer interessante artikelen