Een dag met Mum's Not Home en de Lomo'Instant Square

De Lomo'Instant Square is toegewijd aan alle vonken die deze prachtige en bizarre wereld uitstralen. We hebben het over de kunstenaars, de dromers, de vrije geesten; de creatieven die niet kunnen leven, tenzij ze de aarde verstoten met gekke ideeën en onweerstaanbare energie.

Makui en Chow zijn de oprichters van cafe Mum's Not Home in Hong Kong. Ze delen wat ze willen en doen wat zij leuk vinden in deze ruimte, net alsof mama niet thuis is! Als voormalige modeontwerpers ontwerpen ze ook kleding en accessoires en delen ze hun creaties in het café.

Lees meer over het verhaal achter Mum's Not Home, en geniet van de foto's die zij maakten met de Lomo'Instant Square!

Foto's gemaakt met de Lomo'Instant Square

Hoi Makui en Chow! Kunnen jullie wat over jullie zelf vertellen?

Hi, wij zijn Makui en Chow, we hebben allebei in modeindustrie gewerkt. Vroeger zijn we naar Nieuw-Zeeland en Australië gegaan voor een werkvakantie. Toen we terugkwamen in Hong Kong, openden we Mum's Not Home en werken niet meer voor iemand anders. In Mum's Not Home is Makui verantwoordelijk voor bijna alles, en is Chow voornamelijk bezig met het schilderen.

Hoe zou je Mum's Not Home omschrijven?

Het is een plek met veel kleuren en planten. In feite zijn alle dingen in Mum's Not Home, inclusief zelfgemaakte taarten, drankjes, kleding, juwelen, tafels en stoelen, de dingen die we aanbidden. We brengen ook herinneringen van reizen terug, bijvoorbeeld de gebedsvlaggen uit Tibet. Daarom vertegenwoordigt Mum's Not Hom alles waar we van houden.

Foto's gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat is het grootste genot dat Mum's Not Home jullie brengt

Vrienden. Het kan tegenwoordig moeilijk zijn om nieuwe vrienden te ontmoeten, vooral als je op deze leeftijd bent en veel werkt. Echter kunnen we hier gemakkelijk vrienden met dezelfde interesses maken, zelfs van verschillende plaatsen met verschillende identiteiten.

Vinden jullie instant fotografie leuk?

Natuurlijk! Elke foto zit vol met verwachting en opwinding. We genieten van het wachten op het ontwikkelingsproces met het mengsel van verschillende emoties.

Foto's gemaakt met de Lomo'Instant Square

Wat vinden jullie leuk aan het vierkante formaat?

In feite hebben we het vierkante formaat altijd al liefgehad. Naar onze mening is het vierkante frame meer evenwichtiger, wat perfecter is.

Als je een Lomo'Instant Square zou hebben, waar en wat zou je dan gaan fotograferen?

We willen de camera meenemen naar India en het levendige landschap vastleggen. Wij denken dat instant fotografie meer kleurrijke dingen moet bevatten.

Foto's gemaakt met de Lomo'Instant Square

De huurovereenkomst van deze plek zal volgend jaar verlopen, wat is jullie plan?

We hebben niet echt een plan omdat alles plotseling kwam. We werden pas laat geïnformeerd dat de voorwaarden van onze huurovereenkomst zijn gewijzigd. Misschien kijken we naar het gebied om te kijken of er andere plaatsen zijn die geschikt zijn voor een heropening van Mum's Not Home. Zo niet, zullen we iets anders doen. Er zijn nog veel dingen die we willen doen, bijvoorbeeld een lange reis of in het buitenland studeren. We zullen zeker terugkomen naar Hong Kong, misschien zullen we op dat moment een nieuwe plek tegenkomen, wie weet het?

Zou je Mum's Not Home nog steeds openen als je de keuze hebt om terug te stappen?

Ja. Na twee jaar werken aan Mum's Not Home, er is niets te betreuren. Als we terug konden in de tijd zouden we nog steeds Mum's Not Home openen.
---

Ontdek Mum's Not Home door ze te volgen op Facebook en Instagram!

2017-09-06 #people

Meer interessante artikelen