Trees

Lomografen door de jaren heen: Mephisto19

Lomograaf Stephan Kaps, beter bekend als @mephisto19 in de community, is een master van eigenaardige portretten en indrukwekkende multiple exposure foto's. Als een regelbreker, gebruikt hij verschillende fotografie technieken om de persoonlijkheid van zijn onderwerp uit te brengen en de wereld opnieuw te ontwerpen in lijn met zijn creatieve visie.

Een zelfportret door Stephan Kaps

Naam: Stephan Kaps
Username: @mephisto19
Jaar wanneer je lid bent geworden van Lomography: 2005 (???)
Waar ben je nu mee bezig: Now I am busy with work and things considered “grown up”, like the house, the dog, and dry wines. During my time as an art student at Hochschule für Bildende Künste Braunschweig, Germany, I was focused on analogue photography and extracting time into different layers of photography. But also researching on the difference between analogue and digital photography, though I still think the last should not be called “photography” but “sensorgraphy” (link to my discussion on this, German only so far). That are thoughts that keep me still busy, though I am not as productive as I had been. That means, I am not taking photos but only "sensorgraphs" nowadays and use Instagram and EyeEm to publish them.

Hoe heb je Lomography ontdekt?

Ik ontdekte Lomography in een documentaire die ik op de Duitse tv zag. Later zag ik een drummer met een ActionSampler op het podium en we praatte wat met elkaar, dus dat was mijn eerste Lomography camera die ik in een discounter kocht. Het werkte niet zo goed, omdat ik het niet begreep. Na ongeveer twee jaar kreeg ik een plastic fantastic pakket met tien camera's en ben ik echt begonnen.

Wat was je eerste Lomography camera?

Een ActionSampler

Wat is je meest dierbare Lomography moment?

Ik denk het winnen van de LomoHome of the Day award en later als een van de winnaars die naar het Lomography World Congress mocht in Londen, waar ik de kans had om leuke mensen uit de hele wereld te ontmoeten, waar ik nu nog steeds contact mee heb.

Kun je een aantal van je eerste Lomography shots delen?

Credits: mephisto19

Het is moeilijk om er maar drie te kiezen en ook om de eerste te vinden in de overstroming van foto's die ik op mijn LomoHome heb.

Wie waren toen je Lomography vrienden?

Ik schreef een blog over de meest belangrijke Lomografen, wat bij betreft. Omdat ik niet meer actief op de website ben, weet ik niet of er anderen maar zijn Helen (@scootiepye), Natalie (@natalie_zwillinger), alle Stéphan(e)s (@vicuna,@stouf), Julia (@neja), Satomi (@satomi), Andreas (@anarchy), Melanie (@graefin), Ky (@kylewis), Adam (@adamscott)… Er zijn een heleboel geweldige fotografen/lomografen die met hun werk en experimenten Lomography hebben gevormd zoals het nu is: filmswaps, laboratoriumexperimenten, meerdere exposities, film en camera's op een mogelijke en onmogelijke manier manipuleren.

Welk advies zou je aan nieuwe lomografen geven?

Als je de regels en fotografie kent, implementeer dit dat, begrijp het, zodat je niet over de techniek hoeft na te denken en in staat bent om de regels te vergeten.

Wat betekent Lomography voor je?

Lomography bood mij de mogelijkheid om met andere analoge fotoliefhebbers te communiceren, te experimenteren en te onderzoeken en ook het belang van analoge fotografie aan de samenleving te valideren. Het is een platform om te delen en te bespreken, om jezelf niet te verbergen en het biedt veel plezier in dat alles.

Een aantal van onze favoriete foto's van @mephisto19:

Credits: mephisto19

Bezoek zijn LomoHome voor meer.
---

Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-18 #people

Meer interessante artikelen