25 stoere avonturen van Lomografen

Er is een bekend gezegde: "It's not about the destination; it's about the journey." Hoewel we hierover eens zijn, gaat het soms om beide dingen. In de loop der jaren hebben we over veel mooie bestemmingen geschreven en we hebben de foto's om het te bewijzen. Omdat we de 25ste verjaardag van Lomography vieren, hebben we alle avonturen die ons het meest hebben geïnspireerd en ons naar adembenemende plaatsen hebben gebracht verzameld. Sommigen zullen je verrassen en je iets laten leren; anderen kunnen je motiveren om zelf op een reis te gaan. Hoe dan ook; laat ons je gids zijn!

1. Van de Noordpool tot Antarctica door stouf

Stéphane T., beter bekend als @stouf in de Lomography community, werd onderdeel van een team onderzoekers gespecialiseerd in zoöplanktonstudie om de ijskoude arctische en antarctische wateren te navigeren, door het ijs te breken.

2. Chernobyl door wil6ka

Herr Willie (@wil6ka) is op veel verschillende plaatsen over de hele wereld geweest. Hij heeft Tsjernobyl bezocht, die hij beschreef als een"testament for the fragility of humankind."

3. De Sahara woestijn door lomonina

@Lomonina is een frequente bezoeker aan de Sahara, en beweert dat elk bezoek vol spanning en verrassingen was. Zie hier waarom!

4. Een reis naar Ijsland door andrejrusskovskij

Op een wekelijkse reis naar IJsland getuigde Andrea Russo (@andrejrusskovskij) een majestueuze zonsondergang en zijn eerste uitzicht op de Noordelijke Lichten. Bucket-list waardig, vinden we!

5. Zuidereiland van Nieuw-Zeeland door Dawn Chapman

Als je een natuurliefhebber bent (dat zijn we allemaal, toch?), ontsnap dan naar deze galerij met onberispelijke gebieden van Te Waipounamu door Dawn Chapman.

6. Siberische avonturen door wil6ka

Nog een parel van @wil6ka, die een oproep naar een ver en mystiek land beantwoordde, om ons een kijkje te geven in de Siberische cultuur.

7. Ouagadougou door vicuna

@Vicuna (samen met zijn reisbuddy @wil6ka) hebben de geluiden en bezienswaardigheden van deze energieke Afrikaanse stad vastgelegd.

8. Tibet ontdekken door lawypop

Het mysterieuze en ongerepte Tibet, met zijn prachtige bergketens en landschappen, vereiste een aantal vergunningen voor een bezoek. Gelukkig waren @lawypop en vrienden in staat om dit te doen en kwamen terug met deze geweldige foto's.

9. Mount Papandayan door shufi

@shufi trokken dapper naar een van de 127 actieve vulkanen in Indonesië en documenteerde de natuurlijke schoonheid van Mount Papandayan met haar vrienden.

10. Solo Roadtrip naar Zuid-Afrika door twenty-haitch

Hier is een onvergetelijk dapper avontuur: @twenty-haitch vervulde een levenslange wens om rond zijn thuisland van Zuid-Afrika te reizen terwijl hij in een camperbusje woonde.

11. De andere kant van Seoul - Yongma Land, een verlaten park door singleelderly

Terwijl Seoul een glanzende moderne stad in Korea is, kan @singleelderly het niet helpen zicht af te vragen of er verlaten plaatsen zijn om foto's te maken. Hij vond zijn antwoorden in Yongma Land, een verlaten park; populair onder cosplayers, fotografen en muziekvideo makers.

12. Juni in Peru door sallycanela

Voor @sallycanela is Machu Picchu de plaats die ze altijd zal herinneren als droombestemming. Samen met haar vriendin begon ze aan een 2,5 weekse reis naar Peru, gewapend met haar Nikon FE geladen met Kodak Ektar film.

13. De Dieng Plateau door specialblewah

@specialblewah trok naar deze heilige plaats en fotografeerde de adembenemende schoonheid in panorama's.

14. Glorieus Yosemite door blueskyandhardrock

Geïnspireerd door Ansel Adams's klassieke opname van de glorieuze Yosemite, werd @blueskyandhardrock nederig door het schilderachtige uitzicht en liet Yosemite haar in plaats daarvan opvangen.

15. Toendra avonturen door Kevin Hodur

Hier zie je hoe zonnige winterscènes eruit zien, vanuit Kevin Hodur's perspectief.

16. Boven op de berg in Patagonië, Argentinië door Danny Fresh

Voor 3 dagen ervaarde @dannyfresh hoe het is om op de wolken te wonen!

17. Reizen door Noord-Irak

Krijg een 'insiders view' van Irak vanuit de ogen van iemand die het land voor het eerst bezoekt. Je zou misschien verbaasd zijn om te ontdekken wat het land echt te bieden heeft.

18. Een inspirerende road trip door Amerika door lorrainehealy

"Three weeks. Eighteen states (Okay, some of them only for a few miles but they still count!). Six thousand two hundred miles, a few kilometers short of 10,000. Diners. Old signs. Memphis. Route 66. Does it get any better?" Volg @lorrainehealy's dappere avontuur in haar reisverhaal!

19. Analoog China door montagu

Een recente werkgerelateerde reis leidde @montagu er toe om spectaculaire foto's in China te schieten.

20. Adembenemend Denemarken, de Noordzee door fotofreundin

Reis naar de schilderachtige en schilderachtige kust van Denemarken met lomograaf @fotofreundin.

21. Majestueus uitzicht van Marokko door Nina Keinrath

Marokko gaf fotograaf Nina Keinrath inderdaad een majestueus uitzicht en een prachtig kleurenpalet om mee te werken.

22. Bezoek aan Jaffa, Israel door lomod

Lomograaf Dasha Zaychkovskaya (@lomod) herinnert zich een les die haar heeft geïnspireerd om naar Jaffa, Israël te reizen.

23. Een reis naar Cuba door Enzo Iriarte

Een levendige en vrij stijlvolle blik op Cuba door fotograaf Enzo Iriarte.

24. Een reis van de Noordpool naar de Zuidpool door Adam Jeppesen

Een reis van Noordpool naar Zuidpool; een voorbeeld van echt majestueuze bezienswaardigheden. Dank je, Adam Jeppesen!

25. Mumbai door de lens van Shalini Sridhar

Volg Lomographer Shalini Sridhar (@shalinis) terwijl ze ons via haar lens naar de New York City van India brengt.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-07-31 #nieuws

Meer interessante artikelen