LomoAmigo Eva nam de Lomo'Instant mee naar Frankrijk

Voor Eva is analoge fotografie niet geheel nieuw, maar instant film wel! We gaven haar een Lomo'Instant mee op vakantie naar Frankrijk om dit type fotografie te ontdekken. Lees hier haar ervaring en bekijk de foto's!

Naam: Eva
Stad: Haarlem
Camera: Lomo'Instant

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Een kind van een moeder die kunst, muziek, films en fotografie ademt. Een kind van een net zo een creatieve vader. En dan vooral de grafische kant. Ikzelf werk bij een productiemaatschappij en mijn liefde ligt vooral bij beeld en muziek. Maar toch ook wel weer kunst. Nou goed, alles eigenlijk. Oh, en mijn naam is Eva. 28 jaar, een Haarlemmer en verliefd op de Lomo'Instant.

Fotografeer je wel eens analoog of is dit nieuw voor je?
Als ik fotografeer, doe ik dit inderdaad analoog. Maar vrij weinig en het is nog redelijk onbekend terrein voor mij. Het is zoiets waarvan je altijd zegt: "Daar wil ik eens de tijd voor nemen om het beter te leren." Maar vervolgens er nooit tijd voor vrijmaken. Zonde

Je nam de Lomo’Instant mee op vakantie naar Frankrijk. Kan je de Lomo’Instant in 5 woorden beschrijven?
Verrassend, dromerig, enthousiasmerend, kleurrijk vernieuwend en simpelweg heel gaaf.

Wat is je favoriete foto van deze serie en waarom?​​​​
Poeh, moeilijke keuze. Ik ga er echt twee noemen. De foto van de uitkijkpaal. Ik had een totaal ander kader gefotografeerd, maar hij kwam er zo uit. En dat kader was eigenlijk veel leuker en boeiender. Daarnaast kwamen de kleuren er heel tof uit. Ik word elke keer vrolijk als ik er naar kijk.

Daarnaast de foto die Anna van mij op het strand heeft genomen. De sfeer die zij daarin heeft vastgelegd, vind ik echt magisch. Het was prachtig die avond op het strand. De omgeving daar creëert überhaupt direct een enorme rust. Er is niets, je hoeft niets en je wordt overspoeld door de prachtige kleuren van de Franse luchten. Dit alles voel ik weer, zodra ik deze foto zie.

Welke Lomography camera zou je nog een keer willen proberen?
De Lomo Lubitel 166+. Ten eerste om hoe deze camera eruit ziet. Fantastisch! De klassieke uitstraling is voor mij echt favoriet. Daarnaast lijkt mij dat deze camera weer een totaal andere manier van fotograferen biedt. Heel uitdagend en vol mogelijkheden.

Nog tips voor toekomstige Lomo’Instant gebruikers?
Pak die camera en ga op pad. Maar vooral moet je je laten verrassen. Digitale fotografie heeft deze charme niet meer. Helaas, maar des te fijner dat je het wel kan vinden bij Lomo.

geschreven door anna-lomo op 2017-07-28 in #culture #people #places #lomoamigo

Benoemd Product

Lomo'Instant

Lomo'Instant

Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem: dit is de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is de instant camera met het perfecte formaat om overal mee naar toe te nemen. Het is de meest creatieve manier om fantastische foto's te maken die je overal en met iedereen direct kunt delen.

Meer interessante artikelen