Lente in Parijs met Kamila K Stanley en het Neptune Convertible Art Lens Systeem

Misschien ken je Kamila K Stanley and here al, een jonge fotograaf en levendige globe-trotter. Altijd in beweging, op de rand van een nieuw avontuur, heeft Kamila enkele dagen in Parijs doorgebracht tijdens die lentetijd met zacht licht en zure kleuren. Zij nam het nieuwste Neptune Convertible Art Lens Systeem met haar mee, en dit is het resultaat.

Hoi Kamila, hoe gaat het? Waar ben je allemaal mee bezig?

Ik ben verhuisd, heb mijn adoptieve geboorteland Brazilië en een ziekenhuis in New York gefotografeerd. Ik schoot een campagnevideo in Londen en een muziekvideo in Portugal. Ik had een tentoonstelling in Brussel, en nu ben ik in Lissabon. Ik ben eindelijk mijn website aan het updaten; en het oppakken van projecten die ik al eeuwenlang geheim heb gehouden. Ik reis deze maand naar Corsica.

Wat inspireert je?

Ik ben geïnspireerd door de steden en landen waar ik woon, die als hoofdstukken zijn. Op dit moment ben ik in Lissabon. Ik ben zo blij dat ik geen woorden heb. Het is een stad waar ik elke dag verliefd wordt, dus ik schiet heel veel foto's. Verliefd zijn ook heel inspirerend.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik heb de kans gehad om veel Lomography Art Lenzen te testen, en deze is zeker compacter. De verschillende frontlenzen passen in de palm van je hand - en ik heb babyhandjes. Ik vond ook dat ze leken futuristische koffiekopjes, die je misschien in een fancy designer ruimteschip zou hebben.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Het afgelopen jaar ging voor mij om veel nieuwe dingen in fotografie leren. Het is gek maar een jaar terug, zou ik zelden met iets anders hebben geschoten dan 50mm. Mijn partnerschappen en campagnes met Lomo hebben me een hoop geleerd; over het diversificeren van mijn vakwerk, technieken - en het verstaan van bredere of kortere lenzen. 50mm is nog steeds mijn favoriet, maar het is belangrijk om te variëren. Zo is het Neptunus Systeem uitstekend om je te stimuleren om dit te doen en biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk tussen 3 verschillende brandpunten te wisselen.

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Deze foto is geïnspireerd door het boek Everything That Can Happen In A Day, door David Horvitz. Er is een pagina waar hij de lezer vraagt om een foto te nemen met hun hoofd begraven in de bladeren van een boom. Een pauw fotobombeerde onze poging.

Ik hou vooral van de volgende foto, waar de ontmoeting met het gebladerte van de boom ons in pollen heeft gedekt. Het was de eerste dag van mei, dat was een mooie maand.

Nog tips voor het Neptune Convertible Art Lens Systeem?

Het proberen van nieuwe dingen is de ruggengraat van fotografie, dus het systeem is geweldig om dat aan te moedigen.


Meer van Kamila's werk zien? Check haar website en Instagram.

2017-06-26 #people

Meer interessante artikelen