Eerste indrukken met het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Maxime Chanet

Maxime Chanet is een Franse fotograaf die met fotografie begon toen hij 14 jaar oud was. Hij noemt zijn fotostijl rauw en intiem, gemengd met documentaire en studioportretten. Hij heeft de Petzval en de Lomo'Instant Wide al getest en nu ook het Neptune Convertible Art Lens Systeem.

Naam: Maxime Chanet
Locatie: Parijs
Beroep: Fotograaf/Artiest
Website/Social Media: Maximechanet.com / Maxime-chanet.tumblr.com / FB : Maxime Chanet photographe
Overige interesses: Muziek (compositie en zingen) en filmproductie

Wat is je achtergrond in fotografie?

Nou, ik zou zeggen dat het een heel gewoon verhaal is. Ik was 14 jaar oud toen ik foto's van mijn vrienden begon te maken die meestal schaatsers en rockers waren. De skate-, punk- en rockscènes hebben veel invloed op mijn werk. Toen ik 19 was verhuisde ik naar Parijs om te studeren. Ik begon verschillende mode- en portretfotografen te volgen. Ik heb vooral portretten geschoten en ik probeer me nu te concentreren op mijn tentoonstelling en persoonlijke projecten.

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Rauw en intiem... Het is nogal moeilijk te verklaren omdat het een mix is tussen documentaire stijl en studiofoto's. Ik hou van het idee van de documentaire stijl en ook om de beelden te beheersen.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik vind het een geweldige stijl hebben. Ik hield van het ontwerp van de lenzen, ze herinnerden mij aan camera lenzen.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Het is een beetje traag voor mij. Ik moet heel snel zijn als ik fotografeer. De foto's die ik schoot met de 50mm en de 35mm waren geweldige resultaten.

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Ik hou echt van het portret dat ik van Pauline gemaakt heb. Ze vindt het niet leuk om gefotografeerd te worden en het was erg belangrijk voor me om haar vast te leggen. Ik hou ook echt van de portretten van Fanny, ze is ook een fotograaf en ze is een geweldige artiest. Het was heel makkelijk om haar dingen uit te leggen en te experimenteren. En de plaats is erg cool en het licht was geweldig.


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

geschreven door mpflawer op 2017-06-10 in #nieuws #people

Meer interessante artikelen