Lomopedia: Despina 2.8/50mm Art Lens

Op zoek naar een go-to-lens voor dagelijkse foto wandelingen kan een beetje desoriënterend zijn, maar de Despina 2.8/50mm Art Lens maakt het je gemakkelijk. Deze tweede member van het Neptune Convertible Art Lens Systeem brengt gebruikers scherpte en opmerkelijke beeldkwaliteit als het gaat om portret- en modefotografie.

Heldere en knappe beelden is waar modefotografie om draait. Kijkers moeten alle fijne details zien, dus ontwikkelde Lomography een lens die precies dat kan doen. De Despina Art Lens heeft een breed diafragma van f/2.8 die scherpe beelden kan creëren. De 50mm brandpuntsafstand maakt portretten leuk en spannend, maar een kleine tweak van de focus en gebruikers kunnen opmerkelijke bokeh effecten op de achtergrond creëren. De brandpuntsafstand is ook goed in het natuurlijk renderen van objecten. Dit leidt tot een realistischer beeld voor zowel de fotograaf als publiek.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Despina is zijn grootte en gewicht. Compact, lichtgewicht en helemaal discreet, het is een makkelijke primaire lens om mee te schieten. Je koppelt de lens snel aan de lensbasis van het Neptune Convertible Art Lens Systeem. Het hele art lens systeem is compatibel met een groot aantal camera's die gebruik maken van de Canon EF-, Nikon F- en Pentax K-mounts zodat gebruikers zowel hun digitale als analoge camera's kunnen gebruiken, zonder lastige dingen. Dit is vooral fijn wanneer je dagelijks fotografeert. Vermoeidheid wordt verminderd om scherpe foto's te handhaven, ook bij het snel opnemen.

Despina 2.8/50mm Art Lens Technische specificaties:

Lens Mounting Profiel: Canon EF, Nikon F ofPentax K mount (Bayonet mount)
Brandpuntafstand: 50mm
Diafragma: f/2.8 dual diafragma system
Multi-scaled diaphragm diafragma: 50mm: f/2.8 - f/22 (de diafragma's bevinden zich in het achterelement van het lens systeem)
Gezichtsveld: 46°
Filterdraad: 52mm
Dichtstbijzijnde focusafstand: 0.40m
Lens Coating: Multi-coating, 4 elementen in 4 groepen
Lens Body: Aluminum

Bekijk deze foto's die gemaakt zijn met de Despina 2.8/50mm:

Foto's door Harimao Lee, Lorenzo Scudiero, Camera Hannah en Kurt Prinz

Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-05-16 #gear #nieuws

Meer interessante artikelen