Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Yoann Leveque

Yoann Leveque is een Franse fotograaf die woont in Parijs. Voor zijn nieuwe serie met het model Sara Etienne, gebruikte hij ons gloednieuwe product: het Neptune Convertible Lens System, met name de 35mm Thalassa.

Naam: Yoann LEVEQUE
Locatie: Paris, France
Beroep: Student
Website : cargocollective.com/yoannleveque
Social media : @yoann_leveque
Model: Sara Etienne
Camera: Nikkormat
Lens: Neptune Convertible Lens System

Hoi! Kun je ons een beetje vertellen over je fotografische achtergrond?

Hallo! Nou, vijf jaar geleden, in 2012, kocht ik mijn eerste digitale camera; Het was een reflex, een Canon 1100D. Ik woonde in Lyon en als student had ik tijd om in de stad te lopen. Dit is waar ik mijn eerste foto's schoot, waar ik met straatfotografie en portretten experimenteerde. Enkele maanden later kocht ik mijn eerste analoge camera, een Canon T90 die ik nog steeds gebruik.

Ik heb veel gereisd, ik heb mijn vrienden door Europa gefotografeerd, ik heb mensen in Schotland gefotografeerd toen ik daar woonde, ik heb deelgenomen aan gewelddadige protesten in Parijs en geëxperimenteerd met fotojournalistiek. Mijn fotografie achtergrond is vooral op straat gemaakt.

Hoe zou je je fotostijl omschrijven?

Mijn fotografie stijl is een mix van portretten en straatfotografie, maar buiten de stijl beschrijft de spontaniteit mijn foto's het beste.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Een mooi object, gemaakt in zwaar metaal met een mooie afwerking -- alles waar ik van houd.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens System bij jouw stijl?

De Neptune Convertible Art Lens past in mijn stijl omdat het heel licht is en er is geen sprake van vignettering. Ik gebruik gewoonlijk alleen een 35mm, maar hier kunt je schakelen van de 35mm naar 80mm of 50mm. De verschillende lenzen veranderen je visie op het onderwerp en voegen meer creativiteit toe aan je foto's.

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Om de lenzen te testen wilde ik een aantal natuurelementen fotograferen, dus besloten we om naar een bos in het zuiden van Parijs te gaan. Na de shootdag vonden we dit veld van gele bloemen. Eerst hebben we een aantal "serieuze" portretten gemaakt omdat we het nieuwe materiaal van Lomography moesten testen... maar daarna begonnen we met de paardebloemen te spelen en werd alles heel spontaan. Sara viel op de bloemen en toen nam ik de foto.

Nog tips voor het gebruik van deNeptune Convertible Art Lenzen?

Vergeet niet om het diafragma aan te sluiten op de lens. Ik vergat dit meerdere malen te doen.

Wat is je favoriete lens?

De 35mm! Altijd.

Heb je nog overige interesses?

Ik ben erg geïnteresseerd in wetenschappen, ik vind het leuk om te weten hoe ons lichaam werkt en ik werk momenteel in een onderzoekslaboratorium in Parijs met onderzoek naar een infantiele ziekte. Ik probeer deze wetenschappers te gebruiken in mijn foto's.

Bedankt Yoann!


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-05-07 #gear #people

Meer interessante artikelen