Portretten door LomoAmigo Ken_Youth uit Tokyo met de Petzval 58 BC Art Lens

De mysterieuze, jonge fotograaf en componist Ken aka "Ken_Youth of Tokyo " schoot een aantal portretten met onze Petzval 58 Lens. Bekijk de foto's en leer hem kennen in dit interview.

model: BARK in STYLe Ellen

Hey Ken_Youth of Tokyo! Kun je wat over jezelf vertellen?

Hey, mijn naam is Ken! Ik maak foto's, video's en ook muziek als Ken_youthtokyo.

De mysterieuze Ken_Youth uit Tokyo... hoe ben je met fotografie begonnen?

Ik hoor dat veel de laatste tijd. Ik wil mezelf een mysterie houden -- maar qua fotografie begon ik ongeveer een jaar geleden. Ik componeer muziek voor verschillende artiesten, en ik kreeg echt interesse in fotografie tijdens deze optredens en dus begon ik te fotograferen. Ik wil me vanaf nu eigenlijk op fotografie concentreren en werken als een full-time fotograaf.

Wat is je eerste indruk van de Petzval 58 Bokeh Control Lens ?

"What the XXXX is this!!" -- was sowieso mijn eerste indruk LOL! De hele gouden look en feel zorgde ervoor dat ik de lens meteen wou gebruiken! Geen tijd om de instructies te lezen -- ik kreeg gewoon meteen zin om foto's te schieten toen ik deze lens voor het eerst zag.

Wat voor camera gebruik je meestal? En welke camera heb je gebruikt voor deze shoot?

Ik gebruik meestal mijn Canon 5Dmk III.

Volgens mij was dit de eerste keer dat je een Lomography Art Lens gebruikte. Was het leuk, moeilijk -- wat kun je over de lens zeggen?

Wat betreft het gebruik van deze lens -- en ik denk dat dit hetzelfde is met elk nieuw product, was het moeilijk om de logica in eerste instantie te begrijpen. Maar tegelijkertijd is het ook iets waar ik plezier aan had, om te proberen te achterhalen wat de beste manier is om deze lens te gebruiken. Over het algemeen vond ik dat echt heel leuk!

Wat is je favoriet foto?

Als ik moest kiezen... ga ik voor de zwart-wit foto. Ik hou echt van het bokeh-effect en de algehele sfeer van deze foto.

model: eminata

Die is inderdaad geweldig! Heel anders dan de andere portretten ook. Als je een lied moest uitkiezen, wat zou dan de achtergrondmuziek van je foto's zijn?

Chilly Gonzales - (Not A) Musical Genius

model: Alyona

Werk je nog aan interessante projecten de laatste tijd?

Ik ben bevriend met Makoto. Ik heb hem geholpen met de lookbook en wat visueel beeld voor Makoto's kleding merk Seven Sins. Meestal fotografeer ik niet in studio's, maar ik kreeg de kans om met fantastische modellen en een prachtige studio te werken, dus het was zeker een spannend project! Ook mocht ik de Petzval Bokeh Control Lens gebruiken.

Is er iets dat je altijd in gedachten houdt tijdens het fotograferen?

Eerst en vooral: heb plezier! Ten tweede: wees origineel en uniek. Ik denk dat de foto's die men neemt een opeenstapeling van verschillende ervaringen is. Deze ervaringen zijn niet noodzakelijk van toepassing bij het kijken naar foto's, maar ook naar verschillende kunstwerken en ht kijken van films -- alles kan je beïnvloeden en een positieve impact geven. Ik ben ervan overtuigd deze ervaringen "uniekheid" en "originaliteit" opbouwen -- en dit geeft je een duwtje in de rug om iets totaal nieuws te creëren! Last but not least: ik denk dat het ook belangrijk is om jezelf de vraag te stellen of dat wat je maakt iets is wat 100% zeker is, of je je 100% inzet of niet.

Wat betekent "fotografie" voor jou? En "muziek"?

Dat klinkt als zo'n gemakkelijke vraag, maar is zo moeilijk te beantwoorden! Haha hmm... Ik denk niet dat ik een antwoord heb. Of ik kan het niet uitdrukken in zo'n beperkte ruimte -- maar ik kan zeker zeggen dat muziek en fotografie 2 factoren zijn waar ik voor leef en die me levend maken.

Als je morgen een plek in de wereld kan bezoeken, waar zou je dan heen gaan?

Er zijn tal van plaatsen waar ik graag zou willen fotograferen, maar als ik er één moet kiezen, dan zou het Kaapstad in Zuid-Afrika zijn.

Nog iets spannends om naar uit te kijken komende maanden?

Ik ben eigenlijk bezig met het maken van korte video's, naast het maken van foto's. Ik schiet, bewerk en zet natuurlijk muziek op deze video's. Je kunt hier op Youtube een aantal video's bekijken!

Met dank aan
eminata
植野堀 誠
Alyona
BARK in STYLe Ellen


Bezoek Ken_Youth of Tokyo's website en volg hem op Instagram!

geschreven door choko3 op 2017-02-01 in #people #videos

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Ontdek de eerste voetstappen binnen fotografie met deze handgemaakte lens, die historisch design en modern en origineel Russische optiek bij elkaar brengt met een ongekende Bokeh Control Ring.

Meer interessante artikelen