Lomography Benelux x Hoxton: Caffenol workshop

Wat is zwart-wit en zit onder de koffie? Je volgende analoge foto's! Op 13 november organiseren we een workshop bij het Hoxton hotel waarbij jij, na het volschieten van je filmrolletje, je eigen foto's gaat ontwikkelen in koffie! Meer weten? Check hier de details en bestel je tickets!

Op zondag 13 november 2016 beginnen we uiteraard met een kop koffie in 'the Apartment' van Hoxton. Daarna geven we je een kleine cursus over analoge fotografie en Lomography's La Sardina camera - een 35mm camera met groothoeklens. Met deze camera ga je vervolgens namelijk een zwart-wit rolletje volschieten! Last but not least: als je je rolletje hebt volgeschoten, gaan we die direct ontwikkelen - en dat is heel leuk en spannend om te doen!

Caffenol klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het gewoon een mix van precieze hoeveelheden oploskoffie, soda en vitamine C. Deze mix maakt het mogelijk je eigen zwart-wit rol te ontwikkelen, hoe cool is dat? Het proces luistert nauw maar het is fantastisch om te doen. Het is echt heel spannend om je eigen rol op het einde van het proces uit de tank te halen - hoe zien je foto's eruit?! We zullen je negatieven inscannen en daarna een downloadlink sturen van je foto's.

Meedoen? Bestel vandaag nog je ticket!

Credits: imonkie, poketree & ishtish

Details
Wanneer: Zondag 13 november vanaf 11u. We zijn de hele middag bezig, dus hou er rekening mee dat we ongeveer rond 17u klaar zijn.

Waar: The Hoxton, Herengracht 255, 1016BJ Amsterdam

Kosten: EUR 75,00 per deelnemer. Je krijgt een gratis leencamera, 1 filmrolletje en nadien een downloadlink voor je foto’s. Koop hier je ticket!

Voor meer info check je de Hoxton website Hopelijk tot 13 november!

geschreven door anna-lomo op 2016-10-26 in #people #event #workshop #amsterdam #caffenol #hoxton #zwart-wit #ontwikkeling

Benoemd Product

Lomography La Sardina

Lomography La Sardina

De La Sardina, met de vorm van een sardineblikje, zit vol leuke functies. Hij schiet op standaard 35mm film, heeft een groothoeklens en een terugdraaiknop zodat je op elk moment je film kunt terugdraaien. De camera is verkrijgbaar in allerlei soorten designs; ontdek een oceaan van analoge mogelijkheden met de La Sardina!

Meer interessante artikelen