Hedendaags picturalisme: Analoge foto's door Kristian Jalonen

Fotograferen is schilderen met licht. De picturale stijl wordt nog steeds overweldigd door de meer moderne realistische bewegingen, maar de Zweedse film fotograaf Kristian Jalonen is op de missie om de vintage esthetiek te evolueren met een meer moderne, kleurrijke draai.

© Kristian Jalonen

Men zegt dat elke fotograaf de basis van de techniek moet leren, maar Kristian's liefde voor fotografie begon pas echt met de Holga camera. Geïntroduceerd door een vriend van hem, werd Kristian meteen aangetrokken tot de Lomografische esthetiek en spontaniteit van de Holga.

"It was love at first sight," aldus Kristian.

© Kristian Jalonen

Afgezien van de camera is Kristian zowel experimenteel als innovatief. Cross-processing is zijn tweede natuur; water, acryl en penselen worden gebruikt in zijn fotografisch proces; vandaar de etherische, surrealistische en pittoreske effecten in zijn foto's.

Hij ziet deze beelden als kleine universa nog om ontdekt te worden.

© Kristian Jalonen

Kristian's oeuvre kan net zo goed een recall om een verouderde esthetiek zijn; een die doet denken aan de picturale beweging in de vroege 20e eeuw met een verbeterde en gemoderniseerde afwerking.

© Kristian Jalonen

Lees binnenkort ons exclusieve interview met Kristian! Bezoek ondertussen zijn Instagram, Facebook en CargoCollective voor meer van zijn werk. De gebruikte afbeeldingen zijn met toestemming van Kristian Jalonen gepubliceerd.

geschreven door Ciel Hernandez op 2016-10-24 in #people

Meer interessante artikelen