We're back - Het LomoLab is terug!

24

Hoe en wat? Check hier alle details!

Credits: gunship & orangebird

Toen we onze Lomography Gallery Stores in Amsterdam en Antwerpen begin vorig jaar sloten, betekende dit automatisch dat ook onze ontwikkelservice alleen nog maar via onze Online Shop mogelijk was. Het LomoLab ontwikkelt, scant en print al je 35mm, 110 en 120 films – naar welke soort foto ontwikkeling je ook op zoek bent; hier zit je op de juiste plek. Onze lab-helden op het hoofdkantoor in Wenen beschikken over de meest geavanceerde ontwikkelmachines en technieken, en zullen er alles aan doen om jouw foto’s perfect te ontwikkelen. Je kunt van het LomoLab gebruik maken door in de Online Shop een foto-ontwikkeling naar keuze te selecteren en vervolgens na een email je rollen per post naar het LomoLab, wat gevestigd is in Wenen, te sturen.

Zo werk het:

Je stuurt je rollen zelf per post naar ons LomoLab in Wenen. Dit is ietsje duurder (vanwege de verzendkosten) maar daardoor worden je rollen wel sneller ontwikkelt, omdat ze direct naar het lab worden verzonden. Let op: je rollen laten ontwikkelen bij het LomoLab gaat dus hoe dan ook via de Online Shop!

Credits: gunship, lgseastlondon & dannyedwards

Daarna stuur je je rollen naar Wenen:

Lomographische AG
Kaiserstraße 34/12
1070 Wien

Je selecteert welke ontwikkeling, welk type filmrol en welk ontwikkelingsproces je wilt. Vervolgens krijg je per e-mail een orderbevestiging die je moet uitprinten en samen met je rollen in een envelop moet stoppen. Je envelop is klaar om verstuurd te worden! In de email wordt nogmaals uitgelegd hoe het werkt. Succes!

Heb je nog vragen? Laat een reactie achter onderaan dit artikel!

geschreven door anna-lomo op 2016-04-28 in #people

24 Comments

 1. roellaarschot
  roellaarschot ·

  wat kost het ontwikkelen en het verzenden?

 2. anna-lomo
  anna-lomo ·

  Dat is afhankelijk van de foto-ontwikkeling die je nodig hebt, @roellaarschot! Zie deze link: shop.lomography.com/nl/services/lomolab-services-europe/

 3. bwaaart
  bwaaart ·

  Ik zie dat deze service niet voor Turkije beschikbaar is. Is het wel mogelijk om de rolletjes vanuit Turkije op te sturen en dan in Nederland te laten afleveren na ontwikkeling?

 4. johnb
  johnb ·

  Hoi, ik heb 7 september mijn rolletje naar Amsterdam gestuurd, sindsdien niets meer vernomen ? Status bestelling staat al 2 weken op gefactureerd.
  Groet
  John

 5. anna-lomo
  anna-lomo ·

  Ha @johnb! Stuur ons even een mailtje met je ordergegevens naar netherlands@lomography.com!

 6. micha-vandenberg-3
  micha-vandenberg-3 ·

  Is ontwikkelen alleen ook mogelijk zonder afdrukken.

 7. anyenban
  anyenban ·

  wat is de doorlooptijd vanaf het moment dat de rolletjes bij jullie binnenkomen?

 8. bramd
  bramd ·

  Lomolab ontwikkeld ook 110 diafilms? kunnen die dan ook worden ingeraamd?
  Groeten,

  Bram Derksen

 9. anna-lomo
  anna-lomo ·

  Ha @bramd, 110 film kunnen we ontwikkelen, scannen en afdrukken - maar niet inramen. Groet!

 10. anna-lomo
  anna-lomo ·

  @micha-vandenberg-3 Dat is zeker mogelijk!

 11. anna-lomo
  anna-lomo ·

  @anyenban Wij sturen op woensdag de rollen naar het lomolab in Wenen, je downloadlink kun je dan begin de week daarop al verwachten.

 12. loveforfilm
  loveforfilm ·

  Kun je nog steeds je film naar Rotterdam sturen ter ontwikkeling?

 13. anna-lomo
  anna-lomo ·

  @loveforfilm ja zeker!

 14. timduijf
  timduijf ·

  Hey! Ontwikkelen jullie ook pushed en pulled film?

 15. anna-lomo
  anna-lomo ·

  @timduijf ja, zie shop.lomography.com/nl/services/lomolab-services-europe/ voor al onze ontwikkelingen :)

 16. julianbouwens
  julianbouwens ·

  Hallo LomoLab,
  Voor het ontwikkelen en afdrukken van mijn foto's zijn er allerlei mogelijkheden zo te zien. Alleen als beginner heb ik geen idee wat ze nou eigenlijk betekenen. Kunnen jullie mij vertellen wat slide film processing, C41 color negative processing, cross processing slide film etc inhoudt? En welke optie ik dus het beste kan nemen voor het ontwikkelen van mijn 120mm Diana F+ kleuren foto's?

  Gr Julian

 17. evelien-nuijten
  evelien-nuijten ·

  Hi! Ik vroeg me af of ik de films 120 washi ook kan laten ontwikkelen bij jullie?

 18. imkearts
  imkearts ·

  Als ik ervoor kies om mijn rolletjes naar jullie te sturen, waarom moet ik dan alsnog verzendkosten betalen bij mijn bestelling? Ik stuur het toch al zelf.

 19. golnar
  golnar ·

  Do you develop 120 B&W film older than 10 years?

 20. rhmulder
  rhmulder ·

  Hi, ik heb zo'n drie weken geleden twee rolletjes (110 kleur film) naar Wenen gestuurd, maar sindsdien niets meer gehoord?
  Gr Rosa

 21. merleg
  merleg ·

  Hi, ik heb een 35mm film die ergens anders heb laten ontwikkelen, maar zij konden geen prints maken, omdat het formaat (panorama) te groot is, nu heb ik een ontwikkelt film maar geen prints. Kan ik via lomolab ook gewoon prints en scan laten doen, zonder de ontwikkeling?

 22. myrthekleingeld
  myrthekleingeld ·

  Hi Lomography,
  Ik heb geprobeerd om contact te leggen met het lab. We hadden gedacht dat onze rolletjes elke week naar Wenen zouden worden gestuurd en er is ons verteld dat dit 1,5 maand (!) kan duren.

  Er zitten 4 vakanties bij die ik aan jullie heb toevertrouwd en ze zijn erg dierbaar voor mij en iemand anders. Hoe lang gaat het nog duren voordat wij weten of ze verzonden worden naar Wenen? Lomography Wenen wist niet wanneer het op de post werd gedaan. Ik begrijp niet waarom er geen communicatie is over de foto's. Snap dat dit niet nodig is als het een week duurt maar 4 weken of 1,5 maand vind ik echt wel heel erg lang.

  We hadden dit nooit gedaan als we zouden weten dat dit zo lang zou duren en ik hoop dat onze rolletjes en foto's zo snel mogelijk worden verzonden naar ons thuis. We vinden Lomo een leuk bedrijf en dit concept leek ook goed te zijn maar het pakt dus blijkbaar niet zo goed uit.

 23. renskaa2
  renskaa2 ·

  Hey!
  Ik heb mijn rolletjes vorige week naar Rotterdam gestuurd. Ik was benieuwd hoelang het ontwikkelen duurt en wanneer ik de foto's ongeveer in de mail kan verwachten?
  Groetjes

 24. renskaa2
  renskaa2 ·

  @myrthekleingeld Ik was benieuwd of jij je foto's inmiddels al hebt gekregen ? Ik zit namelijk met hetzelfde..

Meer interessante artikelen

Dear everyone! We are currently having some technical problems on our site. This might cause some unexpected behaviour (requests taking too long, you getting logged out, …). We are sorry for the trouble, but work hard to get this fixed as soon as possible. Thanks for your understanding!