6 infrarood films voor een buitenaardse glow

Infrarood films zijn gewild om hun altijd schijnende highlights en verbeterde diepte en contrast. De film is gevoelig voor verschillende bronnen: zichtbaar licht, ultraviolette straling en infrarode straling. Hoewel ze niet als normale zwart-wit films handelen, creëren ze intense en gedetailleerde beelden onder infrarood filters. Fotografen kunnen er zelfs voor kiezen om ze met de hand te kleuren.


Efke Infrared IR820

De Efke Infrared IR820 is een 35mm film met een gevoeligheid tot 820 nm (nanometer) wat leidt tot droomachtige foto’s. Met het gebruik van een rode filter zullen huidtinten en bladeren zuiver wit verschijnen.

Credits: nickt, mylatehope, lazybuddha & bccbarbosa

Lees meer over Efke Infrared IR820.


ORWO TC27 400

De ORWO TC27 400, die vroeger gebruikt werd als een surveillance film, is een zeer gevoelige zwart-wit infrarood film. Variaties in het licht en contrast creëren zeer gedetailleerde beelden die een vintage uitstraling behouden.

Credits: korppi, cryboy & oldstandby

Lees meer over ORWO TC27 400.


Ilford SFX Infrared 200

Als je graag portretten en natuurfoto’s maakt is de Ilford SFX Infrared 200 ideaal voor jouw analoge ervaring. Met een rood filter worden de beelden intenser; planten worden wit en huidtinten krijgt een glowy effect.

Credits: schlogoat, eskimofriend, h_hache & aka_papu

Lees meer over Ilford SFX Infrared 200.


Konica Infrared 750nm

De Konica Infrared 750nm, helaas niet meer in productie, is een favoriet onder natuurfotografen vanwege de uitstekende scherpte en tinten. Verkrijgbaar in 35mm of midden formaat.

Credits: kangiha

Lees meer over Konica Infrared 750nm.


Kodak High Speed Infrared HIE

Als je fan bent van etherische en picturalisme ogende foto’s, is de Kodak High Speed Infrared HIE wat voor jou. Met een matig contrast en infraroodgevoeligheid van 250 nm tot 900 nm (gevoeliger voor licht dan andere infrarood films), staat deze film bekend om halo’s rond heldere objecten te vormen.

Credits: ihave2pillows, specialblewah, bloomchen & vicuna

Lees meer over Kodak High Speed Infrared HIE.


Kodak Aerochrome Infrared Film

De Kodak Aerochrome Infrared Film, vroeger gebruikt voor luchtfotografie, militaire fotografie en andere wetenschappelijke doeleinden, is een valse-kleur reversal film met paarse tot rode kleuren, ook gebruikt door fotograaf Richard Mosse. Sinds Aerochrome al lang niet meer leverbaar is, creëerde Lomography de film opnieuw met de Lomochrome Purple 400.

Credits: kleinerkaries, anafaro & chippo

Lees meer over Kodak Aerochrome Infrared Film of shop Lomochrome Purple 400.


Weet jij nog een andere infrarood film die niet in de lijst werd genoemd? Laat het ons weten als reactie hieronder!

2016-04-11 #gear #lifestyle

More Interesting Articles