Eerste indrukken van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Rémy Perthuisot

Een shoot van Rémy Perthuisot is een toegang tot een lichtgevende kamer. Een kamer of een route wordt bespat met natuurlijk licht, en de hoeken of achtergronden zijn bevlekt met een delicate effect. Wat gebeurt er als je deze esthetiek matcht met Lomography’s nieuwe sharp-and-soft tool, de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens? Juist, fantasieën van langzame, zacht verlichte middagen.

Wie ben je?

Ik ben een Franse fotograaf gevestigd in Parijs. Ik fotografeer al meer dan 20 jaar. Ik heb in verschillende gebieden gewerkt zoals sport, portret en kunst. Vandaag de dag ben ik vooral bezig met mijn persoonlijke projecten voor galeries en exposities. Ik heb een dromerig en mystiek universum en vooral een zeer vrouwelijke wereld. Soms werk ik ook nog als artistiek leider en filmmaker.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we het associatie spel spelen. Wat is het eerste dat in je opkwam toen je de Daguerreotype Art Lens zag? Wat is er bijzonder aan zijn ontwerp?

Ik studeerde kunstgeschiedenis en gespecialiseerde me in de geschiedenis van fotografie. Toen ik de lens zag en zijn zijn naam hoorde, kon ik het niet veroorloven om ‘m te associeren met een aantal oude camera’s uit deze periode: oude donkere kamers in combinatie met dit soort lenzen. Het ontwerp dat afkomstig is van de 19de eeuw is echt aangenaam en geeft je het verlangen om de geschiedenis in te duiken, zowel letterlijk als figuurlijk.

Waar heb je foto’s van gemaakt? Welke camera heb je gebruikt?

Ik had een aantal shoots gepland, binnen en buiten, met vele verschillende afwerkingen en een aantal klassieke thema’s gewijd aan de noties van zachtheid en vrouwelijkheid. Ik werkte met een algemeen bekende camera, een Canon 5D Mark III.

Gaf de Daguerreotype Art Lens een speciale uitstraling aan je foto? Vertel ons over je eerste fotosessie.

De effecten van de zachtheid en de verspreiding daarvan wanneer je een groter diafragma gebruikt geven de foto’s een zeer gezellige sfeer. De effecten zijn volledig in overeenstemming met de eerste shoot die zeer intiem was, gebaseerd op sluiers, zachte verlichting en spelen met het lichaam. Een universum dat goed overeenkomt met de speciale effecten van de lens.

De lens is een voortzetting van Lomography’s experimentele traditie. Welke special effects heb je gebruikt?

Ik gebruikte het zachte effect van de lens, met een groter diafragma. De creatieve diafragma platen hebben mij ook toegestaan om te spelen met het bokeh-effect, waarmee het ‘visuele schrijven’ van een foto wordt verrijkt, ook in termen van samenstelling en complementaire aspecten. Dat waardeer ik echt.

In het kader van je eigen fotografie behoeften; wat is de beste functie van de Daguerreotype Art Lens?*

Ik houd echt van de korte scherpstelafstand waardoor je meer details op je beeld kunt krijgen. En met de diafragma platen ben je in staat stelt om de onscherpte te doseren, en de algemene scherpstelring maakt de lens makkelijk in gebruik. Het is een zeer veelzijdig instrument tijdens een fotosessie. Ik voelde me comfortabel met de lens die zeer snel zijn plaats in mijn dromerige universum wist te vinden.

Hoe verschilt de Daguerreotype Art Lens met de overige Lomography Art Lenzen?

We blijven in dezelfde lijn. Ze bieden verschillende manieren om te fotograferen en je kunt spelen met de functies die min of meer beheersbaar zijn. De warme en zachte vervaging, de verspreiding ervan; ze bieden allemaal nieuwe mogelijkheden om onze creativiteit te uiten. De Daguerreotype Achromat Art Lens is waarschijnlijk het meest handig in gebruik vanwege de standaard focusring.

Waarom zou je een speciale lens gebruiken?

Ik gebruikte de lens voor projecten die voor mij belangrijk zijn op dit moment: verhalen vertellen en de toeschouwer laten duiken in intimiteit, vreemde gevoelens en emoties in plaats van een nauwkeurige beschrijving van wat er gebeurt. De lens maakt het ook mogelijk om zowel zachtheid als een poëtische en dromerige dimensie aan je portretten en landschappen te geven. Ik kan niet wachten om foto’s van andere fotografen te zien.

Let’s get technical. Welke tip geef je aan beginners?

Als je niet bekend bent met de oude lenzen of de Petzval lenzen; neem dan de tijd om de basics van je camera te begrijpen. Je moet de tijd nemen om het plezier van handmatig scherpstellen en het testen van de verschillende diafragma platen om de effecten te krijgen te ontdekken. Er is een speels aspect en dat is geweldig!


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-12 #gear #news

More Interesting Articles