Eerste indrukken van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Daniel Schaefer

De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens is het perfecte hulpmiddel voor het balanceren van scherpte en soft-focus. Dat is tijdens interne testen gebleken, maar we hebben ons ook tot de professionals gericht om de diafragma platen en controle functies te evalueren. Daniel Schaefer, die prachtige straatfotografie en redactionele portretten maakt, is top of mind voor een eerste indruk enquête.

Vertel ons over je fotografie. Hoe lang doe je het al?

Ik zou mezelf ten eerste een verhaal fotograaf noemen; in al mijn werk doe ik mijn best om elk beeld met een gevoel van een inherente verhaal te laden. Soms wil ik graag heel overduidelijk laten zien dat er een verhaal in het frame zit, en op andere momenten geef ik juist de voorkeur om dingen meer open voor interpretatie te laten, zodat de kijker zelf op zoekt gaat naar het verhaal. Ik fotografeer al sinds mijn zestiende of zeventiende; sinds de middelbare school heb ik een camera en heb er sindsdien altijd een om mijn nek.

Wat is de magie van fotografie?

De mogelijkheid om een moment te verankeren in de tijd binnen de grenzen van een frame; het vereenvoudigen van een verhaal geconcentreerd in een enkel beeld.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we het associatie spel spelen. Waar dacht je aan toen je de Daguerreotype Art Lens zag?

De Daguerreotype Lens is een prachtig inzicht in de geschiedenis van de fotografie. Het heeft echt de klassieke weergave waar een fan van die periode van beeld maken misschien op zoek naar is. Gedetailleerde zachtheid gekoppeld aan een luchtige bokeh dat de optische kwaliteit van een lang verloren lens geeft.

Wat is er speciaal aan zijn bouw?

De messing body met gekarteld vat geeft de lens een goede grip, en de lange focus throw zorgt voor een zeer nauwkeurige controle voor de veeleisende shooter.

Waar heb je foto’s van gemaakt?

Op het moment dat ik voor het eerst de lens in mijn handen had, was ik zeker dat het de rol van een portretlens fenomenaal zou invullen. De klassieke zacht gedetailleerde weergave en de subtiele wervelde randen zorgen voor een ongelooflijk vleiende combo.

Welke camera heb je gebruikt?

De Sony A7s leek de juiste tool voor het werk dat ik wilde maken. Het lage licht vermogen in combinatie met een sensor zorgde voor een fantastisch duo.

Heeft de Daguerreotype Art Lens een bijzondere uitstraling aan je foto’s gegeven?

De look van klassiek portret glas is onmiskenbaar en onmiddellijk aanwezig in alle beelden die ik met de Anchromat heb gemaakt.

Vertel ons over je eerste fotosessie.

Foto’s schieten met de Daguerreotype Lens is fenomenaal eenvoudig. Ik ben vooral een grote fan van de speciale diafragma platen, waarmee ik de look die ik zoek snel en efficiënt vind.

De lens is een voortzetting van Lomography’s experimentele traditie. Welke speciale effecten heb je met behulp van de lens bereikt?

Experimenteren met de verschillende diafragma platen evenals de inherente kenmerken zijn erg plezierig. Het vinden van de specifieke taal van de lens heeft wat tijd nodig, maar het is de moeite heel erg waard.

In het kader van je eigen fotografie behoeften; wat is de beste eigenschap van de Daguerreotype Art Lens?

De klassieke weergave van een revolutionaire optiek.

Hoe verschilt de Daguerreotype Art Lens met overige Lomography Art Lenzen?

De lens zorgt net als alle Lomo art optiek dat de schieter een bepaalde, wellicht niet typische, flow kan vinden – en zo binnen dat gebied kan spelen om nieuw werk te maken dat nog steeds bij hun stijl past.

Waarom zou je een speciale lens gebruiken?

Een zorgvuldige selectie van apparatuur leidt de fotograaf in een ruimte van bewuste creatieve keuzes. Een ruimte waar de fotograaf door hun eigen kant gedwongen wordt om te werken binnen een aantal zorgvuldige beperkingen, die op hun beurt het werk nog creatiever maken dan wanneer ze binnen hun comfort zone zouden blijven.

Let’s get technical. Welke tip geef je aan first-time gebruikers?

Neem je tijd, ontdek de taal van de lens en vind de balans.


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-10 #gear #news

More Interesting Articles