Ontmoet onze LomoGuru: Julia Holcomb (waggrad00)

Vier jaar geleden, op Valentijnsdag, bloeide Julia Holcomb’s liefde voor film fotografie. Het gebeurde allemaal tijdens een Lomography workshop waar ze een enthousiaste community van analoge shooters ontmoette en haar inspireerden om haar analoge camera weer te gebruiken.

Julia R. Holcomb aka waggrad00

Name: Julia R. Holcomb
LomoHome: waggrad00
Location: Chicago, IL
Aantal jaren Lomograaf: 4 years
Aantal jaren member van de community: 4 years

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben opgegroeid met het verhuizen van New York naar Californië en weer terug. Ik ben een echte hybride van beide plaatsen. Ik heb al 10 jaar lang een therapeut en ik hou ervan, maar ik waardeer mijn werk meer nu dat ik fotografie weer terug heb in mijn leven. Het is mijn creatieve uitlaatklep.

Vertel ons eens iets over je LomoHome naam. Waarom heet je zo?

Eigenlijk koos ik de naam per ongeluk uit. Het was vanuit een e-mailadres dat ik had sinds mijn afstuderen aan de universiteit in 2000. Ik typte mijn e-mail adres in en dit werd op een of andere manier ook mijn LomoHome naam. Ik vind het wel wat hebben!

Credits: waggrad00

Deel met ons je meest memorabele ervaring in de Lomography Community.

Mijn eerste workshop bij de Chicago Embassy Store was waarschijnlijk de meest memorabele. Ik wist niet dat er was een community van kunstenaars en creatieven was die in de stad woonde. Ik ging door een heel moeilijke tijd emotioneel gezien en had ik al 8 jaar lang geen foto geschoten. Die workshop op Valentijnsdag 2012 markeerde het begin van mijn creativiteit tot leven komen en het ontstaan van vriendschappen die ik nu erg koester.

Heb je mensen in de Community ontmoet die je nu als echte vrienden beschouwd?

Ja ik ontmoette de community regelmatig via de Lomo Embassy Store in Chicago. Ik ga veel om met @rwins, @stevenboo and @piperrobbins. Mijn eerste film swap ooit was met @koduckgirl en ik het LomoWalks gedaan met @kibs in Chicago en @grazie in Chicago en Californië.

Credits: waggrad00

Denk je dat je nog steeds lomographs maakt over 5 jaar? Waarom denk je dat?

Ik hoop het. Ik kan mezelf niet voorstellen zonder analoge fotografie. Veel van mijn analoge inspiratie en liefde haal ik uit de community.

Wat is je favoriete Lomo camera en waarom? Heb je een onvergetelijke ervaring met deze camera gehad?

De Lubitel 166+ is mijn favoriet. De LC-Wide komt op de tweede plek. Ik had nog nooit met een twin-lens camera geschoten voordat ik de kans kreeg tijdens een Lubitel workshop in Chicago een paar jaar geleden. Toen ik de rol terug kreeg, was ik verliefd op elke foto, ook de totaal onvolmaakte. Het probleem was dat ik $400 moest weten te sparen om de Lubitel te kopen. Maar ik kon niet meer leven zonder. Het is de beste foto investering die ik ooit heb gedaan.

Deel met ons je favoriete Lomo foto – en waarom is deze favoriet?

Mag ik er twee geven?

Credits: waggrad00

Deze heb ik gemaakt met mijn LC-Wide en het is combinatie van twee van mijn favoriete analoge genres. Portret + dubbele belichting = analoge magie.

Credits: waggrad00

Het gevoel van die dag maakt deze foto speciaal voor mij. Ik ben zo blij dat ik deze man met zijn geweldige kuiltjes tegenkwam.

Wat is een Lomo foto waarvan je wou dat jij ’m had gemaakt?

Credits: grazie

Ik hou van de zwarte en witte tinten, het contrast en hoe de foto is genomen. Het is een perfecte foto wat mij betreft! Ik ben toevallig ook een grote fan van de kunstenaar en heb al persoonlijk laten weten hoe fantastisch ik deze foto vind.

Wat is het beste fotografie advies wat je ooit hebt gehad?

Don’t think, just shoot. Sommige van mijn favoriete foto’s zijn spontaan geschoten nadat ik een boost inspiratie kreeg.

Als er een lied of film is die je Lomo life zou moeten beschrijven, welke is dat dan en waarom?

Dit is heel moeilijk! hard. Maar ik moet zeggen dat als kunstenaar de film “Finding Vivian Maier” alles wat ik leuk vind aan analoge fotografie omvat. Vivian was excentriek en begaafd en de kunst die ze heeft gemaakt is mind-blowing.

Credits: waggrad00

Nog advies voor beginners?

Heb plezier! Kijk of er mensen zijn die zich willen aansluiten en je liefde voor kunst willen delen. Experimenteer met allerlei film.

2016-03-21 #lifestyle

Meer interessante artikelen