Top 5 iconische vrouwelijke fotografen

Toen fotografie nog werd beschouwd als het werk voor een man tartte deze invloedrijke vrouwen niet alleen de norm – ze deden dat ook uitstekend.

We vieren Internationale Vrouwendag Week (op sommige locaties wordt deze gelegenheid gevierd als Internationale Vrouwendag of ’Women’s Month’). Dus denken we dat het alleen maar passend is om deze week een Top Vijf te maken van deze vrouwen die de weg op het gebied van fotografie hebben geplaveid voor vrouwen van de volgende generaties. We hebben Julia Margaret Cameron, een van de eerste fotografen rond 1800 die gespecialiseerd is in het nemen van Victoriaanse portretten; Dorothea Lange, die de benarde toestand van migrerende werknemers en de arbeidersklasse in de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie heeft vastgelegd; Margaret Bourke-White, de eerste vrouwelijke oorlog correspondent en fotograaf van Life magazine; Diane Arbus, wiens voorkeur in het fotograferen van “afwijkende en marginale mensen” haar de vaak gebruikte omschrijving “photographer of freaks” opleverde; en Vivian Maier, een nanny wiens werk in straatfotografie een paar jaar geleden gevonden werden en de aandacht kregen.


Julia Margaret Cameron (1815-1879)


Dorothea Lange (1895-1965)


Margaret Bourke-White (1904-1971)


Diane Arbus (1923-1971)


Vivian Maier (1926-2009)


geschreven door chooolss op 2016-03-09 in #people #lifestyle

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen