De Lomo LC-A+ in Hong Kong

De Lomo LC-A + is je beste vriend voor al je reizen en avonturen. Hong Kong ligt aan de zuidelijke kust van China en staat bekend als een metropool waar de Oosterse en Westerse culturen elkaar ontmoeten. Laat de LC-A + je meenemen en voel de drukte van een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld!

Credits: adbigmilk, meerly, bujidubabi, diwen, gocchin & eva_eva

Hong Kong was ooit een Britse kolonie na de Eerste Opiumoorlog in de jaren 1800 en werd daarna de Volksrepubliek China op 1 juli 1997. Hong Kong is de eerste Speciale Administratieve Regio van China en wordt geregeerd onder het principe “een land, twee systemen”. Dit maakt Hong Kong een zeer interessante plek met een gemengde cultuur, waar het Oosten het Westen ontmoet. Contrast is basis. En nog belangrijker; het hoofdkwartier van Lomography Azië is er te vinden!

Met de massa bevolking en het beperkte vlakke land, is Hong Kong omschreven als ’s werelds meest verticale stad. Alles is dicht op elkaar, met hoge gebouwen en wolkenkrabbers. Duik in de drukste plekken van de stad, zoals Central en Tsim Sha Tsui, of beklim the peak voor een uitzicht – je zult versteld staan van de uitgebreide skyline en het prachtige landschap.

Ok. Genoeg geschiedenisles. Laten we een wandeling maken en de stad verkennen met de klassieke Lomo LC-A+!

Uitzicht

Bereik de top met de Peak Tram of maak een wandeling vanaf het Pok Fu Lam Reservoir om een uitzicht van de hele stad te zien. De stad is gevuld met geometrische vormen, ongelooflijke hoge gebouwen en architectuur. Schiet een double exposure of gebruik de Splitzer met je LC-A!

Credits: gocchin & saviorjosh

Vervoer

De stad is uitgerust met een uitgebreid transportnetwerk die alle vervoersmiddelen omvat. Ik stel voor dat je de tram pakt als je in Hong Kong Island bent, of de ferry neemt als je van Hong Kong Island naar Kowloon wilt, of de metro pakt (dit noemen ze de MTR in Hong Kong) als je verdwaald bent, want de metro is overal in Hong Kong!

Credits: gocchin & stephanie

Cha Chaan Teng

Moe na een wandeling naar de top en wil je graag wat lokaal eten proeven? Bezoek dan de lokale restaurants, die we de Cha Chaan Teng noemen, in Cantonese. Er is er altijd wel eentje in de buurt. En je moet zeker de beroemde pineapple bun, egg tart, en milk tea uitproberen.

Credits: ohoska & lzyrich

Volkshuisvesting

De volkshuisvesting is de belangrijkste component van de huisvesting in Hong Kong. Hier vind je sporen van het oude Hong Kong en dus schiet je hier altijd interessante shots! Het is een van de collectieve herinneringen van alle mensen in Hongkong. Een van de meest traditionele en gemakkelijk toegankelijke openbare woonwijken die je kunt vinden is Nam Shan Estate bij Shek Kip Mei.

Credits: gocchin

Hong Kong Lomography Gallery Store

De Lomography Gallery Store bevindt zich op G/F, No.2 Po Yan Street, Sheung Wan, Hong Kong. Koop een voorraad film, ontmoet andere lomografen in Hong Kong en scoor een nieuwe gadget voor je volgende avontuur! Sheung Wan is in het noordwesten van Hong Kong Island.

Credits: saviorjosh & lomographygallerystorehk

Lokale kraampjes

Ontdek de meest traditionele Hong Kong hapjes bij de lokale kraampjes, tegen goedkope prijzen. Er zijn meestal genoeg verschillende keuzes. De fish ball, siumai en egg puffs zijn de meest populaire snacks onder de lokale bevolking!

Credits: ohoska & mkb

Stad in de nacht

Hong Kong biedt een bruisend nachtleven aan al haar burgers en bezoekers! De stad wordt nooit moe, zelfs ’s nachts niet. Probeer op dat moment eens een long exposure te schieten! Dat is eigenlijk een must als je in Hong Kong bent.

Credits: guitarleo & gocchin

De Lomo LC-A+ is een klassieke 35mm Lomography camera. Hij heeft een Minitar-1 glazen lens, een metalen body, automatische belichting en zone focusing. Het is een bepalende camera in de geschiedenis van Lomography. Met de Lomo LC-A+ in je hand zie je de wereld op een andere manier. Bestel nu of ontdek hier meer.

written by candilsw on 2015-04-08 #places #location

More Interesting Articles