Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

Tot een paar jaar geleden was het gebruik van 110 camera’s en de film cartridges nogal lastig omdat de enige beschikbare film op de markt al een flinke tijd over datum was. Maar dankzij Lomography is nu alles een stuk makkelijker: ze bliezen nieuw leven in onze kleine 110 camera’s. Lees verder om meer te weten te komen over de 110 familie!

Zoals reeds gezegd heeft Lomography de productie van 110 formaat films een paar jaar geleden overgenome. Dit is het kleinst mogelijke formaat van commerciële film (13 × 17mm). Foto’s gemaakt met 110 films zijn klein maar zeker in staat tot het produceren van excellente foto’s met mooie scherptediepte en goede resultaten , zelfs op korte brandspuntafstand. dit zijn de Orca, Tiger, Lobster en tot slot de Peacock. Alle films zijn vernoemd naar dieren en we zullen ze stuk voor stuk bespreken.

De Lomography Orca is een zwart-wit film met een lage gevoeligheid van 100 ISO. Het is de eerste film in 110 door Lomography geproduceerd. Ontwikkeling van de Lomography Orca vereist een klassiek zwart-wit proces en geeft foto’s met goede scherpte en contrast.

Dankzij de 100 ISO-waarde kunnen we probleemloos foto’s maken met 110 camera’s in bijna alle lichtomstandigheden (bij voorkeur met een sterke lichtbron).

Overzicht:

- ISO 100
- Fijne korrel
- Intense zwarte kleuren
- Gedefinieerde details
- Goed in de meeste fotosituaties
- Ontwikkelproces in zwart-wit

Hier zijn wat foto’s:

Credits: simonesavo

Dan is het nu de beurt aan de Lomography Color Tiger 200

De Lomography Color Tiger 200 is een kleurnegatieffilm met een lichtgevoeligheid van 200 ISO. De foto’s krijgen een vintage uiterlijk door de zachte kleuren en lichte korrel.

Dankzij de ISO-waarde van 200 is de Tiger de film die we bijna altijd kunnen gebruiken, zelfs binnen. Gebruik het met een goede lichtbron of, beter nog, met een flits (anders heb je kans dat je foto’s donker zijn).

Overzicht:

- ISO 200
- Medium korrel
- Gevoelige kleuren
- Goed voor bijna alle lichtsituaties
- Ontwikkelen in C-41

Hier zijn wat foto’s:

Credits: simonesavo

De volgende film is de film die werd geintroduceerd als een redscale.

De Lomography Redscale Lobster is een redscale film met een gevoeligheid van 200 ISO. Door deze lichtgevoeligheid is de film zeer veelzijdig en kan ook deze in de meeste situaties worden gebruikt. Buiten in de zon, of zelfs als het bewolkt is: maar ook binnen met behulp van een flitser. De korrel is vrij grof ondanks de 200 ISO, hoewel het niet zo lastig is om te gebruiken. De kleuren zijn prachtig en de foto’s neigen ertoe veel oranje en gele kleuren tot bijna koperrode pieken te hebben. Dit verschil in kleur is niet afhankelijk van het verschil in ISO setting op je camera maar van het licht en de schaduwen in je foto.

Overzicht:

- ISO 200
- Grove korrel
- Kleuren neigen naar oranje en koperrood
- Goed in de meeste lichtsituaties
- Ontwikkelen in C-41

Hieronder wat foto’s gemaakt met de Lomography Holga Micro en Lobster 200:

Credits: simonesavo

Om deze lijst compleet te maken produceerde Lomography de Peacock 200

De Peacock is een slide film met ISO 200 die zelfs de kleinste details kan vastleggen. Op dit moment is dit de enige slide film die beschikbaar is voor 110. Peacock is bruikbaar in bijna alle fotosituaties als er maar licht is of met behulp van een zachte flits.

Je hebt de keuze uit twee soorten fotos. In het eerste geval krijg je veel geel/groen dankzij het crossprocessen van de film (ontwikkelen in C-41) terwijl je in het andere geval foto’s krijgt met echte kleuren en veel levendigheid (ontwikkelen in E-6)

Overzicht:

- ISO 200
- Medium korrel
- Goed in de meeste fotosituaties
- Ontwikkelen in E-6, of
- Ontwikkelen in C-41 (cross process)

Deze foto’s zijn ontwikkeld in E-6:

Credits: simonesavo

geschreven door simonesavo op 2014-07-29 in #gear #negative #review #color #redscale #post #lobster #peacock #tiger #110 #lomo #positive #b-w #lomography #micro #xpro #crossprocess #orca #holgamicro

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen