Snelle tips voor festival-fotografie

Festivals staan altijd garant voor bakken vol plezier, of het nu gaat om een rockfestival of een cultureel festival. Elk moment is opwindend, onthullend en er is altijd en overal wel wat leuks te zien. Als je niet wil dat deze herinneringen voor altijd verloren gaan, dan is het aan te raden je camera in de aanslag te houden en je favoriete evenement op foto vast te leggen.

Credits: jillytanrad

Zorg ervoor dat je camera en fotorolletjes aan jouw eisen voldoen

Ga je naar een cultureel festival? Zullen er dansoptredens zijn of staat er een band op het podium? Gaat het door in de avond? Neem de juiste camera, fotorolletjes en accessoires mee die het mogelijk maken om de actie en de gebeurtenissen, overdag of ’s nachts, vast te leggen. Dat betekent hoge ISO film en een flits als het nodig is.

Credits: jillytanrad

Neem een camera mee die makkelijk te gebruiken is als je tussen de massa staat

Festivals worden bezocht door busladingen volk en de kans dat je ze letterlijk tegen het lijf loopt is heel groot. Dus zorg voor een camera waar je makkelijk mee kan rondlopen en waarvoor je geen statief nodig hebt: de grond zal letterlijk schudden door de zee van mensen die erover heen loopt. Tenzij je natuurlijk één van de gelukkigen bent die over een perskaart beschikt en je toegang hebt tot gereserveerde ruimtes, in dat geval heb je meer vrijheid om spullen mee te brengen.

Credits: jillytanrad

Gebruik hoge ISO-film voor nachtfotografie

Alleen hoge ISO film kan je ‘s nachts de zekerheid bieden dat je foto’s voldoende belicht zullen zijn.

Credits: jillytanrad

Weet wanneer je een flits moet gebruiken.

Als je camera een trage sluiter heeft en je toch beweging wil vastleggen, of als het eenvoudigweg te donker is: in beide omstandigheden kan het gebruik van een flitser een goed idee zijn. Dat hangt af van je onderwerp, hoe dichtbij het is, de lichtomstandigheden en natuurlijk je camera en film.

Credits: jillytanrad

Ga zo dicht mogelijk bij het podium staan en gebruik een zoomlens

Als je een foto gaat maken van een band of een artiest die optreedt op een podium, dan zorg je best voor twee dingen: gebruik een camera met zoomlens en ga zo dicht mogelijk bij het podium staan. Ik heb deze les op een vervelende manier geleerd. Hoewel ik een zoomlens had, door de constante bewegingen van de artiest had ik ook mijn flits nodig om een goede foto te kunnen maken. Jammer genoeg stond ik veel te ver van het podium en mijn flits belichtte vooral de ruggen van alle toeschouwers voor mij.

Credits: jillytanrad

Wat te doen met die mooie blauwe lucht boven de festival weide?

Het is vaak mooi weer tijdens festivals. Neem gerust foto’s van die mooie helder blauwe lucht. Het is altijd een goed idee om het landschap vast te leggen. Maar, het blijft natuurlijk een festival, dus vergeet niet om de echte gebeurtenissen vast te leggen.

Credits: jillytanrad

Heb ook aandacht voor wat zich aan de zijlijn afspeelt

Artiesten zijn uiteraard de belangrijkste attracties van een festival. Maar ook de feestelijk uitgedoste festivalgangers zijn vaak de moeite waard om even bij stil te staan. Een festival is een ontmoeting tussen mensen om iets belangrijks te eren of te vieren. Ongetwijfeld vind je ook naast het podium zaken die interessant genoeg zijn om vast te leggen op beeld.

Credits: jillytanrad

Verwacht niet dat elke foto perfect wordt

Er zijn teveel mensen en teveel dingen die gebeuren en dat allemaal op het zelfde moment. Trek het je niet te hard aan als niet elke foto perfect is.

Als je deze tipster leuk vond, dan is dit misschien ook wel wat voor jou:

== Picture Perfect Portraits with the Horizon Perfekt==

geschreven door jillytanrad op 2014-03-22 in #gear #tutorials #festivals #tipster

Meer interessante artikelen