Lomography workshop én rondleiding in Museum Boijmans Van Beuningen!

Van over de hele wereld toont Museum Boijmans Van Beuningen topstukken van drie van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw: Constantin Brancusi, Medardo Rosso en Man Ray. Zij maakten in hun werk op vernieuwende wijze gebruik van fotografie. Met zo’n veertig sculpturen en ruim 100 foto’s van deze experimentele kunstenaars is deze tentoonstelling een must-see voor de lomograaf. Een leuk pluspunt is dat we een Lomography workshop organiseren in het museum! Check hier de details en schrijf je in.

Naast de fantastische sculpturen en foto’s kun je in de tentoonstelling ook zelf experimenteren met fotografie en representatie. Er zijn namelijk drie multimediale ruimtes, de zogenaamde studio’s, waar je aan de slag kunt met de technieken die Brancusi, Rosso en Man Ray zelf ook hebben gebruikt. Denk aan lichtgevoelig papier, double exposures en spelen met belichting. We gaan tijdens de workshop dus vrij experimenteel aan het werk met lange sluitertijden en misschien zelfs pinhole-technieken! Dat klinkt voor een lomograaf toch als muziek in de oren?

Details
Brancusi, Rosso en Man Ray maakten in hun werk op vernieuwende wijze gebruik van fotografie. Na een rondleiding door de tentoonstelling Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture, gaan deelnemers zelf aan de slag in een workshop analoge fotografie met de Diana F+!

Wat: Diana F+ workshop en rondleiding Framing Sculpture
Waar: Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Wanneer: zondag 20 april, 13:00-16:00 uur
Camera, film of accessoire: Diana F+

Wil je graag meedoen? Je kunt hier een plekje reserveren!

PS. Het is helaas niet toegestaan om foto’s te maken van de kunstwerken in de tentoonstelling.

geschreven door anna-lomo op 2014-03-21 in #nieuws #event #workshop #multiple-exposure #accessories #nl #double-exposure #ned #analogue-cameras #mpx #nld #dubbele-belichtingen #35mm-films #120-films

Meer interessante artikelen