Trees

Maak honderden kleurrijke lichtjes met Bokeh

Een simpele manier om honderden verschillende lichtjes te creëren in allerlei vormen.

Bokeh is een fotografische vakterm dat afstamt van het Japanse woord “boke” wat betekent “wazig” of “mentale verwarring”. De bokeh komt voor in de onscherpe gebieden van de foto en maken deze esthetisch aantrekkelijk. Het verwijst ook naar de techniek die een wenselijk onscherp effect geeft door het creatieve gebruik van objectieven.

Bron: Wikipedia

In een paar woorden samengevat: voor een geslaagde bokeh heb je twee dingen nodig: een onderwerp dat niet te ver van de lens is verwijderd en een goede midden-tele lens met een lage diafragma waarde (bijv. f1.7-f 2.) Hierdoor kan het onderwerp op de achtergrond onscherp worden.

In dit geval heb ik een Yashica MAT 124 met close-up lens Rolleinar 2 en een maximum opening van f3.5 gebruikt om meer aandacht te geven aan het onderwerp op de voorgrond.

Foto door: simonesavo

Rond de kerst word je vaak omringd door veel gekleurde lichtjes. Deze zijn perfect om mee te experimenteren. Hier is een bokeh voorbeeld:

Credits: simonesavo

Deze materialen heb je nodig voor foto’s zoals deze:

  • Plakband
  • Schaar
  • Papier
  • Pen

Eerst maak je een cirkel met dezelfde diameter als van je lens. In het midden van de cirkel teken je een figuur naar keuze. In dit geval heb ik een ster gemaakt, maar je kan net zo goed een andere vorm maken.

Knip de vorm uit en plak het papier op de lens.

Ok, nu ben je klaar voor het maken van creatieve bokeh! Stel scherp op de lichtjes en schiet zoveel foto’s als je wil. Hier zijn een paar voorbeelden:

Credits: simonesavo

geschreven door simonesavo op 2013-12-06 in #gear #tutorials #art #tutorial #bokeh #tipster #lomography #pentax-mx #sfuocato #forme #stelle #cuori #post-richiesti #simonesavo #messa-a-fuoco

Meer interessante artikelen