6 tips voor de Diana F+

1

Ben je trots eigenaar van een prachtige Diana F+? Dan heb je vast zin om flink te gaan experimenteren; dus delen we hier een aantal must-try tips voor jou en je Diana F+!

1. Schiet dubbels en multiple exposures.

Om dubbels en multiple exposures te schieten hoef je alleen maar 2 of meer foto’s te schieten – draai je film dus niet gelijk door! Let wel op de ISO-waarde van je film zodat je foto’s niet overbelicht worden.

Credits: buckshot

2. Maak maskers en filters voor je Diana F+.

Met maskers en filters heb je de vrijheid om wat kleur, textuur of vormen aan je lomographs toe te voegen. Je kunt werken met kleur gels, gesmolten plastic, of zelfs stencils om je Diana F+ snapshots iets spannender te maken!

Foto door esmondsit

3. Ga op 35mm met je Diana F+!

Omdat de Diana F+ nou eenmaal vooral een middemformaat camera is hoeft dat niet te betekenen dat je niet op 35mm film kan schieten! We hebben de Diana+ 35mm Back, maar je kunt ook proberen een tijdelijke hack te maken waardoor je 35mm film in je Diana F+ kunt laden!

Credits: twizzer88

4. Gebruik de Splitzer!

Wist je dat de Diana F+ een eigen Splitzer heeft? Met deze kleine gadget kun je toffe dubbels schieten! Schiet op twee verschillende vlakken om surreële droomwerelden te creëren.

Foto door exotrisc

5. Speel met lichtlekken wanneer je op 35mm film schiet zonder de 35mm Back.

Zie je dat kleine raampje aan de achterkant van je Diana F+? Je kunt met lichtlekken spelen om je foto’s extra dromerig te maken. Lomograaf exotrisc ontdekte dit toen ze de filmteller raampje bedekte met karton in plaats van duct tape en folie. Best cool he?

Foto door judi7h

6. Maak een tasje voor je Diana F+.

Ben je een creatief typje? Probeer dan eens zelf een tasje te maken! Je kunt met verschillende materialen werken, zoals bijvoorbeeld foam, stof of zelf leer!

written by plasticpopsicle on 2013-09-13 #gear #tutorials #tips #tipster #lomography #diana #diana-f #tipsters #diana-f-birthday-2013

One Comment

  1. rosalievhoof
    rosalievhoof ·

    Hey! Ik heb pas een Diana F+ gekocht dus ben nog aan het experimenteren, maar ik heb een vraagje. Heb nu een film erin geladen (ISO 100) mét het frame mask voor 16 exposures (42x42). Hoe zie ik nu op welke foto ik zit? Er is natuurlijk de film counter op de achterkant, maar die telt 12 foto's. Ben hierdoor in de war en erg dankbaar als je me kan helpen! :)

More Interesting Articles