Zes redenen waarom je een Diana F+ zou moeten hebben

Heb je nog geen Diana F+? Check hier wat deze prachtige analoge schoonheid de perfecte camera voor iedere lomograaf maakt!

1. Haar mooie retro design zal hoofden doen omdraaien.

De Diana F+ ’s design is niet heel anders dan van toen in 1960, en de toevoeging van een flitser geeft een kleine extra retro touch. Dit maakt de Diana F+ een analoge schoonheid die je moeilijk kunt weerstaan!

Credits: phiphu

2. De eenvoudige settings zorgen in no time voor te gekke foto’s!

Met de Diana F+ hoef je alleen maar het diafragma in te stellen door de schakelaar aan de onderkant van de lens te gebruiken, en de afstand te bepalen aan de ring van de lens te draaien.

Credits: mephisto19

3. Ze laat je dromerige snaps schieten in zowel 120 als 35mm formaat.

Terwijl de Diana F+ vooral een middenformaat camera is, bestaat er ook een accessoire, de 35mm Back waarmee je de camera ook met 35mm film kan laden. Dus, is je 120 film op? Dan kun je nog steeds met de Diana F+ foto’s schieten!

4. Ze heeft vele accessoires voor je om mee te experimenteren.

Nu we het toch over accessoires hebben; de 35mm Back is niet het enige coole accessoire dat we voor de Diana F+ hebben – er zijn ook lenzen, de Instant Back+, een Cable Release Collar, de Splitzer en nog veel meer toffe items beschikbaar voor prachtige foto’s!

Credits: mephisto19

5. Ze dubbelt als pinhole camera!

Check de schakelaar van de camera om de pinhole setting te selecteren. Draai het voorste gedeelte van de lens en je bent klaar om pinhole lomographs te schieten!

Credits: dabai & lomography_italia

6. Ze is er in verschillende designs om bij de voorkeur en persoonlijkheid van iedere lomograaf te matchen!

Naast de klassieke kleuren van de Diana F+, is deze beauty er ook in verschillende kleuren en designs – welke kies jij?

geschreven door plasticpopsicle op 2013-09-13 in #lifestyle #lomography #diana-f #list #analogue-lifestyle #redenen #reasons-to-get-one #diana-birthday #zes
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen