Paris, je t'aime: Rondhangen bij de Sacré-Coeur

Afgelopen zomer gingen we naar Parijs en bezochten we een aantal plaatsen waar ik al voor gevallen was als jongen. Deze keer viel ik opnieuw in de armen van de analoge fotografie op de trappen van de Sacré-Coeur!

Credits: wesco

Mijn eerste bezoek aan Parijs vond plaats toen ik veertien jaar oud was en toen ging ik er met mijn ouders en mijn broer naartoe. Tijdens die reis knipte ik heel wat foto’s met mijn Kodak Pocket B-1 camera met 110-formaat filmcassettes. Afgelopen zomer, toen ik naar Parijs ging met mijn vrouw en dochters, namen we een goedkope plastic 35mm-camera mee met een verlopen rolletje Kodacolor Gold. Net daarvoor had ik mijn oude cameratas teruggevonden met mijn oude camera’s en een verlopen filmrolletje. Dus onze reis naar Parijs leek me een goede gelegenheid om deze ouderwetse fotospullen weer eens uit te proberen.

Credits: wesco

Aanvankelijk had ik wat zorgen dat de goedkope camera niet goed werkte, want de teller bleef op nul staan bij het nemen van foto’s. Maar het bleek dat de camera prima werkte en alleen de teller het niet meer deed. Het controleren hiervan resulteerde wel in een aantal mooie lichtlekkages op de oude Kodak Gold film.

Credits: wesco

De kwaliteit van mijn foto’s van m’n eerste bezoek aan Parijs in 1984 was nogal wisselend, van de mooie foto van de Sacré-Coeur hierboven tot het ietwat onhandige shot van de Notre-Dame. Afgelopen zomer werd de camera gebruikt door alle leden van de familie, wat resulteerde in heel wat interessante shots. Pas toen ik de resultaten te zien kreeg en op zoek was naar een 110-formaat film voor mijn oude Kodak Pocket B-1, leerde ik Lomography kennen.

Wat impressies van mijn eerste bezoek.

Afgelopen zomer beklommen we de trappen naar de Sacré-Coeur, en kregen door straatverkopers heel wat handelswaar aangeboden, zoals tassen en armbanden. Toen de gendarmerie in zicht kwam, pakten ze hun spullen razendsnel bij elkaar en waren binnen enkele seconden verdwenen.

Credits: wesco

Op de trappen van de Sacré-Coeur waren er veel toeristen en de lokale jeugd hing er rond om te genieten van het uitzicht over Parijs en het lekkere middagzonnetje. Je kon een biertje kopen voor één euro en lekker ontspannen. We hebben genoten van een prachtige free-style demonstratie van voormalig profvoetballer Iya Traore en maakten ook wat analoge foto’s.

Credits: wesco

Toen we de foto’s terugzagen van die relaxte middag bij de Sacré-Coeur in Parijs, was ik verrast door de onverwachte resultaten en wist ik zeker: ik was niet alleen opnieuw verliefd geworden op Parijs, maar zeker ook weer op analoge fotografie!

written by wesco on 2013-09-22 #places #gold #location #eiffel-tower #kodak #paris #france #netherlands #notre-dame #seine #sacre-coeur #nederland #dutch #holland #urban-adventures #select-type-of-location #requested-post #nld
translated by Wessel de Haas

More Interesting Articles