Ian Ruhter maakt van Lomography's Holga een te gekke wet plate camera

Ian Ruhter, collodiumfotograaf en ‘alchemist’, heeft weer iets geniaals bedacht! Deze keer fotografeerde hij niet met enorme metalen platen en zijn camerabus, maar ging hij aan de slag met de veel kleinere en lichtere Holga camera! Check hier het laatste werk van zijn Silver & Light project.

Ian Ruhter heeft van een standaard Holga camera een natte plaat/collodium camera gemaakt. Je hebt er niet veel voor nodig, alleen een Holga, wat gaffer tape en vierkante metalen plaatjes. De plaatjes kun je bij iedere wet plate groothandel wel vinden, maar let er wel op dat ze in de Holga camera passen.

In de volgende video legt Ruhter uit hoe je zelf zo’n camera kunt maken en zie je hoe hij ermee aan de slag gaat.

Het voelt altijd bijzonder om iets, zoals fotograferen, te doen op de manier zoals ze het jaren geleden al deden. Er ging vroeger vaak veel meer tijd en aandacht in iets zitten. Vaak begreep je daardoor veel beter wat je aan het doen was en leerde je ook nog eens meer. Bekijk hieronder nog wat resultaten. Hebben de foto’s geen ‘tijdloze’ uitstraling? Ik vind de foto’s er veel meer uitzien als iets wat in de jaren ’50 in plaats van 2012 is gemaakt.

Ruhter zegt over zijn aangepaste Holga op zijn Facebook pagina: “Ik ben een beetje verslaafd aan Lomography hebbedingetjes.” Nou Ruhter, wij raken verslaafd aan je werk!

Check ook nog even ons interview met Ruhter: Ian Ruhter en zijn camerabusje en bekijk Ruthers recentste werk op zijn blog.

De informatie uit dit artikel komt van PetaPixel.

geschreven door soundfoodaround op 2013-01-10 in #nieuws #videos #medium-format #square #vintage #silver #netherlands #holga #nederland #dutch #holland #wet-plate #nld #vierkant #collodion #vingnetting #middenformaat #natte-plaat-fotografie #zilver #natte-plaat
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen