De winterkou trotseren: Een sneeuwwandeling in de Franse Vercors

Er lag maar weinig sneeuw in Grenoble, dus toen we een wandeling gingen maken leken sneeuwschoenen ons een overbodige luxe. Wisten wij veel dat we een paar uur later, op de top van de Vercors, een flinke laag sneeuw zouden treffen!

Credits: stratski

Een paar jaar geleden begonnen mijn vrienden en ik aan onze eerste echte wandeltocht. We huurden sneeuwschoenen en gingen een week lang wandelen in het berggebied van de Vercors, dichtbij Grenoble, Frankrijk. Toen we door door Frankrijk reden zagen we maar weinig sneeuw om ons heen. We vonden het erg jammer, maar konden er nou eenmaal niets meer aan doen. We besloten onze sneeuwschoenen achter te laten en begonnen aan onze wandeling. Oei, wat kregen we daar spijt van! We waren al een paar uur aan het wandelen en bevonden ons steeds hoger in het berggebied. Al snel kwamen we meer sneeuw tegen. Voordat we het wisten stonden we tot aan onze knieën in de sneeuw! Oh, wat verlangden we naar onze sneeuwschoenen! Gelukkig was de omgeving zo indrukwekkend dat we ons al snel weer wat beter voelden.

Credits: stratski

Maar hoe mooi het ook was, het was vooral erg koud. Gezien dit onze eerste ‘echte’ winterwandeling was (naast een wandeling van een dag of drie door Duitsland), wisten we niet echt wat we moesten verwachten. Maar we leerden snel door nog meer te wandelen. Neem bijvoorbeeld nooit volle flesjes water mee, aangezien deze volledig bevriezen. Je kunt beter water in een thermoskan bewaren en deze op je borst dragen. En als je je schoenen met sneeuw bedekt laat ’s nachts, vind je ze de volgende dag bevroren terug. Daarnaast is het warmer als het een klein beetje vriest dan wanneer de temperatuur net boven het nulpunt is. Als de sneeuw smelt is het namelijk veel vervelender!

Credits: stratski

De wandeltocht klinkt nu veel erger dan het was. Het was namelijk een geweldig avontuur! We liepen in het zonnetje door een geweldig sneeuwlandschap die door het mistige weer een sprookjesachtige uitstraling had. Door dit avontuur wist ik zeker dat ik nog veel meer sneeuwwandelingen wilde maken!

Credits: stratski

geschreven door stratski op 2013-01-16 in #places #hiking #winter #camping #snow #outdoor #location #netherlands #nederland #dutch #holland #buiten #sneeuw #wandelen #vercors #nld #escape-from-the-city #de-stad-uit #kamperen
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen