Dit zijn de winnaars van de NSMBL je eigen La Sardina camera!

Time flies when you’re having fun – de NSMBL je eigen La Sardina rumble is afgelopen en wat ging de tijd snel! Samen met onze vrienden van NSMBL hebben we gesmuld van de prachtigste inzendingen die we van lomografen uit alle hoeken van de wereld gekregen hebben. Dit zijn de winnaars!

Op 11 september ging hij online, de NSMBL je eigen La Sardina ontwerpwedstrijd. Binnen no time hadden we een waslijst aan enthousiaste reacties gekregen en zijn jullie allemaal keihard aan de slag gegaan om de meest briljante designs in elkaar te knutselen. Iedere keer dat meneer postbode met pakketjes de Lomography Gallery Store Amsterdam binnen kwam, maakten wij een vreugdesprongetje van geluk. Al die designs, jullie geweldige creativiteit – fantastisch!

Gisteren was de definitieve deadline van de wedstrijd en hebben wij samen met NSMBL de designs stuk voor stuk bekeken. Kiezen is moeilijk, helemaal als er ruim 50 bijzondere exemplaren voor je neus liggen. De ene nog mooier dan de andere. Maar we zijn er toch uitgekomen. Kan iemand de trommels erbij pakken? Bam, dit zijn de winnaars:

Hoofdprijswinnaar uit Nederland – valerie0vr

It’s all about timing – en dat wist valerie0vr als geen ander. Op vrijdag 1 december kwam ze hoogstpersoonlijk haar prachtige ‘Maneki Neko’ La Sardina design bij ons in de winkel afleveren. Haar bijzondere ontwerp staat in het teken van de Japanse gelukskat, want zoals valerie0vr schreef op haar gouden briefje: “Ik printte de ontwerptekening uit en bleef enige seconden naar het blad staren. Zie ik daar nou een pootje naar mij wenken? Ja, ik zag het toch echt, dat linkse kattenpootje dat maar op en neer bleef wuiven. Daar was het idee geboren – de Japanse gelukskat ‘Maneki Neko’. Unaniem waren we het eens – Valerie is de grote hoofdprijswinnaar uit Nederland. Gefeliciteerd!

valerie0vr wint een La Sardina DIY camera én een geheel verzorgd weekend voor 2 personen in Amsterdam met 1 overnachting + chique diner + gratis workshop in de Lomography Gallery Store Amsterdam.

Hoofdprijswinnaar uit het buitenland – asharnanae

Net als valerie0vr stuurde asharnanae haar design ook op het laatste moment in. Maar wel vanuit Cambridge, in Engeland! Ze maakte een ontwerp van een glimmende octopus die zijn tentakels los laat over de La Sardina. Hij is sexy, spannend en met een flinke dosis creativiteit gemaakt. Unaniem verkozen tot de tweede grote winnaar van deze wedstrijd. Gefeliciteerd asharnanae!

asharnanae wint ook een La Sardina DIY camera en twee workshop vouchers voor een workshop naar keuze in een Lomography Gallery Store bij haar in de buurt.

Allebei de hoofdprijswinnaars krijgen zo snel mogelijk de La Sardina DIY camera thuis gestuurd zodat ze direct aan de slag kunnen om hun design te realiseren. Samen met NSMBL gaan wij deze dames volgen tijdens hun productieproces en wijden we er een speciale blogpost aan. Daarbij zal Valerie bezoek krijgen van de NSMBL crew – zij komen foto’s maken en een interview doen. Ook mag Valerie tijdens het NSMBL x Lomography Expo Feestje alles vertellen over haar ontwerp en inspiratie. asharnanae krijgt dezelfde online aandacht en natuurlijk de eeuwige roem!

De drie runners up zijn: roodondendron, soloveispunk en Nout.

roodondendron maakte een ontwerp waarbij ‘ogen’ centraal staan. Het schieten van een foto wordt altijd gedaan vanuit het perspectief van de fotograaf. De ogen zien het beeld voordat de plaat geschoten wordt, daarom zijn de ogen bij het maken van een foto cruciaal. Deze La Sardina bevat maar liefst 200 piepkleine oogjes.

soloveispunk pakte het heel anders aan. Zij vond het véél leuker om een camera te maken, in plaats van een design in te sturen. Haar eigenwijsheid won het van de overwinningsdrang en voila – een camera van verzameld plastic afval op het strand van Sardinië was het resultaat. La Sardina en Sardinië, dat is al een match. Maar het out-of-the-box idee om een supercamera te bouwen van zwervend afval maakte het idee compleet. Terechte runner up!

De laatste runner up in het rijtje is niemand minder dan onze enthousiaste Lomo Amigo Nout. Ook hij vond het nóg leuker om zelf een camera te verbouwen, maar dan wel met het analoge vliegtuig van Gurbe himself. 800pk brullend Duits staal en een enorm hart vol moed – dat moest vast geknutseld worden op een echte La Sardina DIY camera. Nout kon niet wachten, ging naar de Lomography Gallery Store Amsterdam en kocht de La Sardina DIY camera. Met het bouwpakket van de “Focke Wulf 190A/F” en zijn knutselsetje in de aanslag, begon Nout te bouwen. Het bouwproces is as we speak nog in volle gang, maar de eerste Under Construction beelden zijn uitgelekt. Kijk en huiver.

Alle drie de runners up krijgen 25 Piggies op hun LomoHome gestort, en natuurlijk eeuwige roem in de speciale expositie die we op 21 december in de Lomography Gallery Store Amsterdam gaan openen.

Alle winnaars – gefeliciteerd! Via e-mail wordt contact met jullie opgenomen!

Credits: mrmaart

NSMBL x Lomography Expo feestje
Wij willen alle andere deelnemers ontzettend bedanken voor hun deelname. Alle designs die we ontvangen hebben gaan we gebruiken in de speciale expositie. Wil je ze met eigen ogen komen bekijken? Kom dan naar het NSMBL x Lomography Expo feestje op vrijdag 21 december. Wij verzorgen alle drankjes, muziek en hopen jullie allemaal daar te zien. Voor de facebookers – check dit evenementje en zet jezelf en al je vrienden op ‘aanwezig’ als je van plan bent te komen!

From Amsterdam with lots of lomo love,
Lomography Nederland en NSMBL

written by mrmaart on 2012-12-04 #news #design #diy #rumble #interview #analogue-cameras #customisation #la-sardina #winnaars #la-sardina-diy #nsmbl

More Interesting Articles